2e persbericht van zondag 13 maart 2005

Eindhoven 13-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetbalwedstrijd rustig verlopen

De voetbalwedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag in het Philips Stadion in Eindhoven is zondagmiddag zonder problemen verlopen. De politie, die ongeveer 170 mensen had ingezet, heeft geen aanhoudingen verricht.

Helmond: Dronken automobilist veroorzaakt ongeluk

De politie heeft zondagochtend rond 9.15 uur een man van 20 jaar uit Helmond aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt onder invloed van alcohol. De man reed in zijn auto op de Weg door de Rijpel. In een bocht van de weg verloor hij de macht over het stuur, kwam op de verkeerde weghelft terecht, en botste daar frontaal tegen een wagen die werd bestuurd door een 25-jarige Helmonder. Deze had na de botsing last van hoofd- en nekpijn. De verdachte liep geen letsel op. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 0,85 te hebben. Er is na de aanhouding proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarna hij weer is heengezonden.

Geldrop: Man aangehouden na mishandelen echtgenote

De politie heeft zondagochtend rond 5.30 uur een man van 41 jaar uit Geldrop in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn 37-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar te slaan. De man is aangehouden in het kader van het project Huiselijk Geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geldrop: Auto weggehaald

Vanaf de Heibeekstraat is tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 12.30 uur een auto weggehaald. Het betreft een rode Volkswagen Golf (HH-NF-16).

Waalre: Jongen aangehouden na mishandeling

De politie heeft zondagochtend rond 11.15 uur op de Gestelsestraat een jongen van 16 jaar uit Waalre aangehouden. Hij zou kort daarvoor op de Trolliuslaan een 13-jarige jongen uit Waalre zonder aanleiding hebben mishandeld door hem te schoppen en hem enkele kopstoten tegen zijn gezicht te geven. Daarna ging hij er vandoor. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte vervolgens op de Gestelsestraat aan. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Sieraden weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Merwedelaan zijn enkele sieraden weggehaald Dat gebeurde tussen vrijdagochtend 10.00 uur en zondagochtend 9.00 uur. Een keukenraam is opengebroken.