Politie Limburg-Zuid

| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |

|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |
Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Bert Boosten
Datum : zondag 13 maart 2005
Opmerkingen : Geen

Maastricht; doorgereden na aanrijding

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur vond er op de Meerssenerweg in Maastricht een aanrijding plaats waarbij de bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte, was doorgereden. Deze bestuurder, een 36-jarige inwoner van Maastricht, meldde zich enkele uren later aan het politiebureau in Maastricht. De man verklaarde dat hij met zijn auto in een slip was geraakt waardoor hij tegen een geparkeerde auto aanreed. Hij zei dat hij was doorgereden omdat er niemand naar buiten kwam.

Nadat de Maastrichtenaar tegen een geparkeerde auto was gebotst, schoof deze auto vooruit waardoor een tweede geparkeerd voertuig ook werd beschadigd.

Maastricht; automobilist zonder rijbewijs negeert stopteken

Zaterdagavond omstreeks 22.40 uur werd op de Akerstreenweg in Maastricht een 29-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man had, voordat hij werd aangehouden, op de Rijksweg in Cadier en keer een politieauto ingehaald en daarbij bijna een aanrijding veroorzaakt met een tegemoetkomende auto. Toen de Maastrichtenaar vervolgens met hoge snelheid verder reed, achtervolgden de agenten hem, waarbij hij een stopteken van de politieauto negeerde. Uiteindelijk stopte hij op de Akerstraatsteenweg.

De man bleek geen rijbewijs te hebben. Hij verklaarde dat hij de auto bij zijn vriendin had weggenomen. Omdat de man niet goed meewerkte aan een alcoholtest, werd hij aangehouden. Hierbij verzette hij zich. Aan het politiebureau blies hij 1,3 promille. Naast dit alles bleek dat hij ook nog een openstaande boete van E 161,00 moest betalen. Nadat er proces-verbaal was opgemaakt en de boete was betaald, werd de Maastrichtenaar weer in vrijheid gesteld.

Maastricht; automobilist negeert rijverbod

Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op de Tongerseweg in Maastricht een 19-jarige inwoner uit Riemst (B) aangehouden. De man had enkele uren eerder op de Hertogsingel in Maastricht een rijverbod gekregen omdat hij met een bloed/alcoholpromillage van 1,5 in een auto had gereden. In verband hiermee was zijn rijbewijs ingevorderd en was hem een rijverbod opgelegd.

Vlak voordat de man uit Riemst werd aangehouden had hij op de kruising Ruttensingel - Tongerseweg bijna een aanrijding met een politievoertuig. Omdat de man er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging, zetten de agenten de achtervolging in. Met hulp van een toevallig passerende patrouille van de Koninklijke Marechaussee gelukte het de agenten de man uit Riemst met zijn auto klem te rijden. Toen bleek dat hij in verband met zijn dronkenschap enkele uren eerder al was bekeurd. Bij de tweede blaastest blies de man 1 promille. Hij werd ingesloten.

Eygelshoven; politie houdt vier verdachten van inbraak aan

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur werden op de Veldhofstraat en op de Berghofstraat in Eygelshoven vier mannen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar aangehouden. De mannen die afkomstig zijn uit Utrecht en den Dolder, worden er van verdacht dat zij kort daarvoor probeerden in te breken in een restaurant aan de Veldhofstraat. De voordeur van dat restaurant bleek flink te zijn beschadigd. Een van de aangehouden mannen had 40 gram hasj bij zich. Het viertal werd ingesloten.

Heerlen; drie gewonden bij aanrijding

Zaterdagavond omstreeks 19.55 uur vond er op de kruising van de Geerstraat-Kruisstraat met de Valkenburgerweg-Geleenstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij drie gewonden vielen. Deze gewonden werden met onder andere nekklachten overgebracht naar de ziekenhuizen in Heerlen en Maastricht. Over de ernst van hun letsel is niets bekend. De gewonden zijn twee vrouwen van 16 en 23 jaar uit Heerlen en een 47-jarige inwoonster Simpelveld. Zij moesten door de brandweer uit de auto bevrijd worden. De aanrijding gebeurde doordat de 47-jarige automobiliste uit Simpelveld geen voorrang verleende aan de auto waarin de twee andere vrouwen zaten. De auto van de Simpelveldse werd door de andere auto in de flank geraakt.

Heerlen; cameratoezicht registreert doorrijden na aanrijding

In de nacht van vrijdag op zaterdag kon mede dankzij het Heerlense cameratoezicht een doorrijder van een aanrijding snel worden opgespoord. De aanrijding gebeurde omstreeks 01.15 uur, toen een auto op de Stationstraat ter hoogte van de Oranje Nassaustraat tegen een geparkeerde auto botste. Door de aanrijding schoven twee geparkeerde auto's tegen elkaar, waardoor in totaal drie auto's beschadigd raakten. Na de aanrijding reed veroorzaker van de aanrijding door. Naast het feit dat de doorrijder op de plaats van de aanrijding de kentekenplaat van zijn auto had verloren, werd de aanrijding nauwkeurig door het cameratoezicht geregistreerd.

De verdachte, een 22-jarige inwoner uit Landgraaf meldde zich nog diezelfde nacht bij de politie. Hij verklaarde dat de aanrijding gebeurde toen zijn vriendin, die naast hem in de auto zat, plotseling aan het stuur trok. Dit zou het gevolg van een ruzie tussen het tweetal.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Voerendaal; hennepplantage in woning

Vrijdagavond trof de politie in een woning aan de Bergseweg in Voerendaal twee hennepplantages aan. In totaal werden in de woning 361 hennepplanten en alle bij de plantages behorende apparatuur in beslag genomen. Tegen de 34-bewoner, die niet in de woning aanwezig was zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Kerkrade; politie houdt schennispleger aan

Zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur werd in zijn woning aan de Maastrichterlaan in Vaals de 31-jarige bewoner aangehouden. De man had vanuit een woning van een appartementencomplex schennis der eerbaarheid gepleegd. In de woning van de man troffen agenten een hoeveelheid harddrugs aan in de vorm van 11 ampulles. In de woning waren ook twee andere mannen (30 en 47 jaar) aanwezig. Zij werden eveneens aangehouden. Alle drie de mannen zijn ingesloten.

Valkenburg: zoektocht naar vermeend lijk in de Geul

Zowel zaterdagnacht als zondag overdag hebben brandweermensen van de korpsen uit Valkenburg en Meerssen samen met politiemensen in en langs de Geul in Valkenburg gezocht naar een onbekend lijk.

De zoektocht werd gehouden naar aanleiding van een gedetailleerd verhaal van een Engelse buschauffeur die afgelopen nacht omstreeks 02.20 uur ter hoogte van de Plenkertstraat in Valkenburg in de Geul een lijk had zien drijven. Omdat de zoektocht van afgelopen nacht niets had opgeleverd, hebben burgemeester Nuytens, de officier van justitie, politie en brandweer besloten zondag overdag nogmaals te zoeken. Aan deze tweede zoektocht werd deelgenomen door 30 brandweermensen van de Korpsen Valkenburg en Meerssen en enkele politiemensen. Tijdens het zoeken werd ook een helikopter van het Korps landelijke Politiediensten ingezet. Ook deze zoektocht bleef zonder resultaat.


---- --