Politie Zaanstreek-waterland


21:42 11-MRT-05
loc.: PURMEREND, VAN BURGPLEIN
Aanhoudingen na vechtpartij met gewonden
Op het Van Burgplein werd een vechtpartij tussen meerdere jongeren gemeld. Daarbij werden twee Purmerenders met een kapotte fles gestoken. Een 17-jarige jongen werd met steekwonden in zij zij en rug, alsmede met hoofdletsel opgenomen in het Waterlandziekenhuis. Een 16-jarige jongen werd in zijn bil gestoken. Hij kon na behandeling naar huis.
Aanleiding zou zijn dat een groep Edammers ruzie had met de 16-jarige Purmerender. Op zaterdag werd een 17-jarige Edammer aangehouden en op zondag zijn 19-jarige broer. Beiden bekenden bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest. Zij werden in verzekering gesteld.
De politie stelt een onderzoek in.

22:23 11-MRT-05
loc.: ZAANDAM, DE WATERING
Man raakt zwaar gewond bij eenzijdig ongeval
Een 19-jarige man uit Zaandam raakte gewond, nadat hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur verloor en tegen een boom in de middenberm reed. De man werd uit het voertuig geslingerd. De klap was zo hevig, dat het complete motorblok uit de carrosserie werd geslagen en 10 meter verder werd aangetroffen. De weg lag verder bezaaid met andere onderdelen van de auto, waaronder een wiel met daaraan nog de schokbreker.
De man werd overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam waar een zware hersenschudding en een gebroken arm werd geconstateerd.

23:05 11-MRT-05
loc.: ZAANDAM, VELDBLOEMENWEG
Overval op snackbar
Rond 23:00 uur kwam een man de snackbar binnenlopen die de medewerker met een vuurwapen bedreigde en hem dwong om de inhoud van de kassa af te geven. Een binnenkomende klant werd gesommeerd aan de kant te gaan en nadat de overvaller het geld had gekregen liep hij de zaak uit en rende weg in de richting van het NS-station. Een andere klant rende achter hem aan. Ter hoogte van het parkeerterrein bij het station stopte de man, draaide zich om en duwde de achtervolger om. Hierna liep de overvaller naar een gereedstaande auto en stapte achterin. De auto reed weg in de richting van het Prins Bernhardplein.

Signalement overvaller; blanke man van ongeveer 20-25 jaar, ca. 1.85-1.92 lang, normaal postuur.
Kleding: hij droeg een zwart bomberjack zonder logo, een zwarte muts, een zwarte sjaal en een grote zwarte zonnebril. Hij dreigde met een zwart vuurwapen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.


23:09 11-MRT-05
loc.: WORMERVEER, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Fietsendief blijkt onder invloed
Politiemensen zagen een bestuurder wegrijden van het NS-station in Womerveer. Half uit de achterklep hing een fiets en dat was voor hen genoeg reden voor een controle. De fiets bleek afgesloten en de man,een 45-jarige Zaandijker, verklaarde het sleuteltje kwijt te zijn. Daar de man naar alcohol rook werd hij aangehouden en aan het bureau blies hij 675 ugl. Ook bekende hij de fiets vanuit de fietsenstalling van genoemd station te hebben gestolen.
Naast diverse processen-verbaal moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

00:12 12-MRT-05
loc.: MIDDENBEEMSTER, A7
Auto raakt door gladheid van de weg
Een 24-jarige vrouw uit Grootebroek reed in haar auto richting Hoorn. Door sneeuw en hagel was het wegdek glad geworden. Zij draaide met haar voertuig een paar keer om de as en gleed vervolgens zonder iets te raken met haar voertuig van het talud naar beneden. Zij liep daarbij nekletsel op en werd voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

20:15 12-MRT-05
loc.: ASSENDELFT, ZAANDAMMERWEG
Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Een 27-jarige man uit Assendelft reed in zijn auto over de Zaandammerweg met een snelheid van 116 km/u. Ter plaatse is 60 km/u toegestaan. Van de man werd het rijbewijs ingevorderd.


23:29 12-MRT-05
loc.: ZAANDIJK, FORTUINWEG
Jongen raakt bewusteloos na stoeipartij
Een groepje vrienden was aan het stoeien in een hut op het braakliggende terrein. Tijdens dat stoeipartij werd een 17-jarige Zaandijker op zijn hoofd geslagen en viel hierdoor tegen een muur. Hierna viel hij opnieuw en bleek bewusteloos te zijn geraakt. Per ambulance werd hij overgebracht naar het ZMC. Ouders zijn in kennis gesteld.

03:09 13-MRT-05
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Aanhoudingen na vechtpartij
Via de horecatelefoon kwam een melding van een vechtpartij binnen. Naar de juiste teodracht doet de politie onderzoek. Er werden vijf personen aangehouden. Twee verdachten (een 22-jarige Amsterdammer en een 24-jarige man uit Sint-Pancras) waren direct bij de vechtpartij betrokken. Zij werden ingesloten en in verzekering gesteld. Daarnaast werden nog verdachten aangehouden terzake mishandeling, belediging en niet voldoen aan een bevel of vordering.
Een 24-jarige vrouw uit Purmerend raakte bij de vechtpartij gewond.

05:30 13-MRT-05
loc.: ZAANDAM, CZARINASTRAAT
Overtreden sluitingstijdstip
Door cameratoezicht werd geconstateerd dat er rond 03.00 uur bezoekers in- en uitliep bij een zaak die om 02.00 uur dicht moest zijn. Er bleken bij controle nog ongeveer tien personen binnen te zijn die nog aan het drinken waren. De eigenaar duidelijk gemaakt dat de zaak direct ontruimd moest worden. Hem werd een bekeuring van euro 125,- uitgereikt.

05:51 13-MRT-05
loc.: ZAANDAM
Horecatoezicht
Het was een redelijk rustige nacht.
Naar aanleiding van vernielingen werden op de Gedempte Gracht vier personen aangehouden, twee uit Zaandam (15 en 16 jaar) en twee uit Koog aan de Zaan (16 en 17 jaar). Zij hadden een brievenbus van een winkel vernield.


---- --