Ingezonden persbericht


Persbericht

Zondagwandeling Voorjaar in de Tropen Hortus botanicus Leiden

Hortus botanicus Leiden

Voorjaar in de Tropen
Zondag 13 maart 2005

Het leek er even niet op maar toch staat het voorjaar staat weer voor de deur: sneeuwklokjes, krokussen, kwetterende koolmezen. In de Tropen bestaat het verschil in de seizoenen zoals we dat hier in het Hoge Noorden kennen niet. Droge tijd, natte tijd, plakkerig warm en aangenaam warm - daar bestaan de wisselingen zo ongeveer uit. Het klimaat in de tropische kassen van de Hortus botanicus zou voor het behoud van de collectie exact hetzelfde moeten zijn. Maar dan heb je op dit moment van het jaar een probleem: de grootste radiotor die er is, de zon, gaat in de winter namelijk vanzelf een tijdje uit. De dagen zijn een stuk korter dan in de zomer - er is minder warmte en minder licht. Een collectie tropische planten in goede conditie houden vraagt nu heel veel gevoel voor de specifieke eisen van elke plantengroep. De tropische kas lijkt dan net een schip met een machinekamer: raampje open, raampje dicht, schermdoek naar beneden, linker gevel open, die ene kas 's ochtends nevel, de andere vooral in de middag. Art Vogel, de kaschef, laat u zien wat typische winterproblemen van een tropische plantenkas zijn. Misschien staan een aantal van zijn favorieten, de orchideeën uit het Maleise gebied, alweer in bloei.

Zondagwandeling 13 maart 2005: Voorjaar in de Tropen

Waar
Hortus botanicus Leiden Rapenburg 73 Leiden

Wanneer
Zondag 13 maart 2005

Aanvang
12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden

Duur
Ongeveer een uur

Kosten
Bijbetaling van 1,50 euro op de normale entree

Volwassenen 4 euro
4-12 jaar 2 euro
Museumkaart geldig

Informatie
071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:

Van de illustraties opgenomen in dit bericht zijn bestanden op hoger formaat aan te vragen via veen@hortus.leidenuniv.nl Voor informatie over deze wandeling kunt u contact opnemen met: Stans van der Veen - Hortus botanicus Leiden - 071/5275144

Leiden, 7 maart 2005

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen
Hortus botanicus Leiden
Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden

t (0031) 071 - 5275144

f (0031) 071 - 5275199

e veen@hortus.leidenuniv.nl

www.hortusleiden.nl


---- --