Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht
7 maart 2005

MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE BEZOEKT ISRAEL EN PALESTIJNSE GEBIEDEN

Minister-president Balkenende brengt van 13 tot en met 16 maart 2005 een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Aanleiding voor het bezoek is de inauguratie van het nieuwe Yad Vashem museum in Jeruzalem. Op 15 maart wordt dit museum ter nagedachtenis aan de holocaust heropend in aanwezigheid van meer dan dertig staatshoofden en regeringsleiders.

Aan deze plechtigheid koppelt premier Balkenende een kort bilateraal bezoek. Centraal daarbij staat een ontmoeting met zijn Israëlische collega Sharon en president Katsav. Daarnaast zal de minister-president in Ramallah een kennismakingsbezoek brengen aan president Mahmoud Abbas en premier Ahmed Qurei van de Palestijnse autoriteit.

In Haifa bezoekt Balkenende de vestiging van Philips Medical Systems en Beit Joles, een huis voor senioren die hun wortels in Nederland hebben. In Tel Aviv is een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Nederlandse gemeenschap in Israël en in Mod'in bezoekt de premier kinderen die na schooltijd Nederlandse les krijgen.

RVD, 07.03.05, 12.37 uur