Gemeente Leiden

Burgemeester gaat zondag twee maal op felicitatiebezoek

Bij mevrouw Van Veldhuizen-Warmerdam gaat burgemeester Lenferink om 15.00 uur op felicitatiebezoek. Haar 100-ste verjaardag wordt 's middags gevierd in de recreatiezaal van de Robijnhof.

Mevrouw Anna Johanna van Veldhuizen-Warnerdam is geboren op 13 maart 1905 in Rijpwetering. Sinds haar huwelijk woont mevrouw Van Veldhuizen-Warmerdam in Leiden. Ze is op 36-jarige leeftijd getrouwd en kreeg samen met haar echtgenoot 5 dochters en 1 zoon. Inmiddels zijn daar 13 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen bijgekomen.

Na 40 jaar op een bovenwoning op de Haagweg gewoond te hebben verhuisde mevrouw Van Veldhuizen naar de Doctor Lelylaan, waar ze 17 jaar gewoond heeft. Op 95-jarige leeftijd verhuisde ze naar haar huidige woning; een aanleunwoning in de Robijnhof. Haar dochter komt bijna dagelijks langs om haar te helpen en iedere zondag neemt een van de kinderen de taak op zich om voor hun moeder te zorgen en haar een plezierige dag te bezorgen.

Haar gezondheid is goed. Ze is nog helder van geest en weet nog veel dingen van nu en vroeger te vertellen. Mevrouw houdt veel van bloemen en planten, vindt het leuk om uit te gaan en ziet er graag goed verzorgd uit. Tot op hoge leeftijd bakte ze graag koekjes en cakes en voor alle kinderen en kleinkinderen heeft ze één of meerdere tafelkleden geborduurd.

Mevrouw Van der Heijden-van Wijnen woont in Hof van Roomburgh en viert haar 101-ste verjaardag op haar kamer. Burgemeester Lenferink gaat hier eveneens op verjaardagsbezoek.

Nadere informatie:
Hette Quispel, afdeling Communicatie dienst Informatie en Dienstverlening, tel. (071) 516 50 08