Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht 14-03-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Te diep in het glaasje gekeken

MAARSSEN In de nacht van zondag op maandag is een 53-jarige vrouw uit Linschoten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol

Omstreeks 01.15 uur zagen agenten de vrouw, met groot licht rijden op de Binnenweg. Tijdens de staande houding werd er door hen een alcohollucht waargenomen. Hierop hebben zij bij de vrouw een blaastest afgenomen waaruit bleek dat zij te veel had gedronken en is zij aangehouden. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau blies zij 400 ug/l. Zij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

VINKEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 40-jarige automobilist uit Engeland onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt.

Omstreeks 03.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een auto op de Herenweg half in de sloot lag. De Engelsman was tegen een geparkeerde auto aangereden, waarop hij achteruit reed en in de berm en half in de sloot terecht was gekomen. De automobilist rook naar alcohol. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau blies hij 920 ug/l. Dit is ruim 4 keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij heeft een boete van 1200 euro gekregen.