Politie Amsterdam-Amstelland

Autodieven met wapens gepakt

14-3-2005. Zondagmiddag rond vijf uur controleerden surveillerende agenten in de binnenstad van Amsterdam een auto. Het voertuig bleek te zijn gestolen in Zaandam. De 36-jarige bestuurder en een even oude vrouwelijke passagier werden gearresteerd.

In de auto troffen de dienders een zwaard, een mes en een geladen vuurwapen aan. Deze werden in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar de regiopolitie Zaanstreek-Waterland.
---

Ruzie loopt uit op schieten
14-3-2005. Vrijdagavond rond tien uur kreeg de politie een melding over een schietpartij in een restaurant Marhaba aan de Bos en Lommerweg. In de zaak waren ongeveer tien mensen aanwezig die in eerste instantie verklaarden dat er niets gebeurd was.

Na onderzoek bleek echter dat vier klanten ruzie hadden gekregen. Er onstond een vechtpartij waarbij werd geschoten. De kogel sloeg in de grond. De beheerder probeerde de mannen uit zijn zaak te krijgen en werd ook met het vuurwapen bedreigd. De mannen renden vervolgens weg en sprongen in een rode Renault 19 en een taxi. De recherche van bureau Houtmankadevraagt getuigen of mensen die andere informatie hebben over dit voorval te bellen met: 0900-8844. Vluchtende straatrovers aangehouden
14-3-2005. Zondagavond rond elf uur werden bij de VU twee mannen van 20 en 23 jaar aangehouden op verdenking van straatroof. Beide mannen zouden zijn weggevlucht nadat ze een man op de Boelelaan nabij de Asingaborg van zijn geld en gsm bestolen hadden.

Dankzij aanwijzingen van de aangever en een getuige konden de verdachten op een parkeerplaats worden aangehouden. Beide zijn naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. De gestolen gsm werd in de omgeving gevonden.