Gemeente Bronckhorst

Driekwart basisscholen gemeente Bronckhorst viert op 16 maart gezamenlijk Boomfeestdag

Op 16 maart a.s. is de Nationale Boomfeestdag. Ook de gemeente Bronckhorst doet mee. Bijzonder is dit jaar is niet alleen het grote aantal kinderen dat deelneemt, hen staat ook een aardige klus te wachten. Ruim 3.000 bomen staan die dag klaar om geplant te worden. Loofhoutbomen om houtwallen te gaan vormen en beuken voor een beukenhaag. De eerste Bronckhorster Boomfeestdag vindt plaats op landgoed het Enzerinck van Vereniging Natuurmonumenten. Het gebied, gelegen aan de Almenseweg in Vorden, maakt onderdeel uit van de ecologische hoofdstructuur en heeft een hoge natuurwaarde. De houtwallen en de haag gaan aansluiten op aangrenzende bossen in de omgeving. De leerlingen van de groepen zeven en acht van driekwart van de basis- scholen in de gemeente Bronckhorst nemen deel aan de Boomfeestdag. Dit zijn rond de 400 kinderen.

Het milieu gaat ons allemaal aan. Zowel jong als oud. Helaas staan we daar te weinig bij stil. Daarom is de Nationale Boomfeestdag zo'n belangrijk initiatief. Doel van de Boomfeestdag is kinderen op jonge leeftijd op een positieve en directe manier te confronteren met de natuur. Ze te leren dat de natuur om ons heen helemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat we er zuinig op moeten zijn. Natuurlijk is het voor ieder kind speciaal een eigen boom te planten en later nog eens te gaan kijken hoe deze zich heeft ontwikkeld. Jaarlijks vieren zo'n 130.000 kinderen van 10 tot 12 jaar het feest.

De gemeente organiseert de Boomfeestdag samen met de Vereniging Natuurmonumenten, bijgestaan door de werkgroep Leefbaarheid Vorden en medewerkers van Vereniging Agra- risch Natuurbeheer 't Onderholt. In aanwezigheid van wethouders A. Boers en P. Glasbergen beginnen de activiteiten om 10.00 uur. De wethouders plaatsen zelf een speciale Bronckhorst-boom.


---
Hengelo Gld, 11 maart 2005

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --