Gemeente Breda

Wethouder Oomen plant op boomfeestdag een beuk in het Boeimeerpark

Wethouder Oomen plant op 16 maart om 11.30 uur ter gelegenheid van boomfeestdag een beuk in het Boeimeerpark. Hij doet dit samen met 23 leerlingen van groep 7 van nutsbasisschool Boeimeer. Daarnaast verloot de wethouder deze ochtend onder de scholen die aan boomfeestdag meedoen drie bomen voor op het schoolplein. De bomen worden in het voorjaar met leerlingen van de winnende scholen geplant.

Boomfeestweek
Dit is het vierde jaar dat gemeente en Staatsbosbeheer samen de Bredase boomfeestweek organiseren. Van maandag 14 maart tot en met vrijdag 18 maart vieren 29 scholen met ruim 1300 leerlingen de Bredase boomfeestweek. Deze week staat bol van educatieve activiteiten die te maken hebben met de natuur.

Programma
Per wijk is er een programma met verschillende activiteiten opgesteld. Zo gaan leerlingen Staatsbosbeheer helpen met het trekken van berkenopslag op de Galderse hei. Zo blijft het heidegebied mooi open. Bij de Molenley gaan leerlingen van de scholen uit de buurt weer helpen met het onderhoud. De wilgen die hier staan mogen ze omzagen. En ze krijgen van medewerkers van de gemeente een natuurexcursie in de buurt.
Ook in de Haagse Beemden en het Cadettenkamp wordt gezaagd. En in het Liesbos en Ulvenhoutse Voorbos gaan leerlingen op excursie met de boswachters van Staatsbosbeheer. .

Breda, 11 maart 2005