Gemeente Brummen


Boomfeestdag in Brummen
Woensdag 16 maart 2005
Woensdag 16 maart vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Dit jaar is het thema âBomen en Natuurâ. Ook in de gemeente Brummen besteden diverse scholen en natuurorganisaties aandacht aan deze dag.

Bomen en dieren zijn op vele manieren met elkaar verbonden. Dieren zijn vaak afhankelijk van bomen, zoals bladeren, vruchten en zaden die bomen leveren als voedselvoorziening, maar ook als schuil- rust- of nestplaats. Dode bladeren zijn een belangrijke voedselbron voor kleinere insecten, die vervolgens door hun uitwerpselen weer voor een vruchtbare grond zorgen. Maar bomen zijn ook afhankelijk van dieren als het gaat om bestuiving en verspreiding van zaden.

Startschot in Brummen

In Brummen ligt de nadruk van de Boomfeestdag op de bomen uit het thema. Wethouder Peter Hogenboom geeft op woensdagochtend 16 maart om 9.15 uur de aftrap voor de Boomfeestdag in Brummen. Vervolgens planten leerlingen van De Krullevaar uit Brummen struiken aan de Baron van Sytzamastraat. Na het planten krijgen ze vragen over een aantal themaâs rondom bomen en dieren. Ook staat er voor de kinderen een quiz op het programma, het "Rad van Natuur".