Gemeente Delft

Woensdag 16 maart a.s. wordt de Nationale Boomfeestdag 2005 gevierd. Dit jaar is het thema 'Bomen en Dieren'. Op diverse locaties gaan scholieren aan de slag met het bouwen van zogenaamde takkenrillen. Zo ook in het weiland van boer Duijndam direct achter Ikea. Om 10.30 uur brengt wethouder Grashoff een kort werkbezoek aan deze locatie. Hij zal dan samen met de deelnemers zelf ook de handen uit de mouwen steken. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Nadere informatie en programma Boomfeestdag

Er worden dit jaar geen bomen geplant, maar takkenrillen gebouwd door de deelnemers. In deze 'muren' van gesnoeide takken zoeken allerlei beestjes, muizen, vogels, amfibieën, insecten, enzovoorts naar voedsel. Verder biedt het een goede schuilplaats tegen slecht weer en vijanden.

Groep 8 van de Delta gaat op 16 maart tussen ongeveer 09.45-11.15 uur aan de slag tussen het Heempark en de Bieslandse Bovenpolder (langs het fietspad tussen de Korftlaan en Ikea). Groep 7 van de Eglantier gaat tegelijkertijd in het weiland van boer Duijndam (direct achter de Ikea) takkenrillen bouwen. Om even uit te rusten van het harde werk en weer lekker op te warmen, wordt na afloop warme chocolademelk gedronken in restaurant de Schaapskooi.

Verder wordt er in april nog aandacht geschonken aan het thema 'Bomen en dieren' middels 2 vleermuiswandelingen. Ook deze diertjes kunnen niet zonder bomen. Ze zoeken er hun voedsel, slapen er, paren er en krijgen er ook hun jongen.
Groep 6 van de Delta gaat vrijdag 15 april op excursie. Een week later op vrijdag 22 april is het de beurt aan groep 8 van de Cornelis Musiusschool (verzamelen om 20.00 uur op de Tweemolentjeskade; 1ste parkeerplaats na viaduct rechts).

Voor de redactie
De viering van de Nationale Boomfeestdag wordt in Delft georganiseerd door de gemeente Delft.
Nadere informatie bij: communicatie Delft Willem van de Ven (015-2602782)
-----------------------

---- --