Gemeente Barneveld


Bestuurders planten bomen

De Nationale Boomfeestdag vindt op woensdag 16 maart voor de 49^ste keer plaats. Zowel burgemeester Houben als wethouder Fledderus leveren een bijdrage aan de Nationale Boomfeestdag in de gemeente Barneveld. Houben plant om ca 10.00 uur twee bomen bij de ingang van de nieuwe zorgwoning aan de Schoonderbekerweg 16 t/m 32 in De Glind. Hij wordt daarin bijgestaan door kinderen van de Donnerschool en Besselaarschool. Fledderus geeft om 9.30 uur aan de Bakkersweg het startsein aan kinderen van de groep 8 van de Dr. W. van den Berghschool voor de aanplant in het Johannabos in Voorthuizen.

De Glind

Jeugd, zorg en groen zijn de woorden die de ontwikkelingen van jeugddorp De Glind het best typeren. Tijdens de Boomfeestdag komen die begrippen op een symbolische wijze tot elkaar. De locatie waar woensdag bomen worden geplant, is de nieuwe zorgwoning aan de Schoonderbekerweg 16 t/m 32. De kinderen van de Donnerschool en Besselaarseschool gaan daar onder begeleiding van medewerkers van het Gelders Centrum voor Verslavingszorg een beukenhaag (150 planten) planten. Bij de ingang planten zij met hulp van burgemeester Houben twee bomen. Het plantmateriaal is een geschenk van het Amersfoortse architectenbureau Archive, die nauw betrokken was bij de bouw van de zorgwoning.

De kinderen zijn vanaf 9.30 uur op de locatie aanwezig voor voorbereidende werkzaamheden. De burgemeester is vanaf 10.00 uur aanwezig.

Voorthuizen

Een aanplant van heesters voor in het Johannabos. Daar gaan de kinderen van groep 8 van de Dr. W. van den Berghschool in Voorthuizen samen met wethouder Fledderus voor zorgen. Het plantterrein is aan de Bakkersweg in Voorthuizen. De gemeente levert het plantmateriaal.

De wethouder geeft om 9.30 uur het startsein voor het planten.

Barneveld, 14 maart 2005 Communicatie