Politie Zeeland


---

O-1433-2005 Aangehouden wegens mishandeling
De politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een gepleegde mishandeling op een 38-jarige inwoonster van de gemeente Tholen.
Zij werd afgelopen dinsdag mishandeld door een 32-jarige man uit dezelfde gemeente. De vrouw liep hierbij een gezwollen oog op. De 32-jarige man is door de politie aangehouden, omstreeks 23.31 uur, in zijn woning. Hij zit nog steeds vast.

W-1434-2005 Diefstal uit auto
In de Vrouwestraat in Vlissingen is gisteravond tussen 18.00 uur en vannacht 00.35 uur ingebroken in een geparkeerde personenauto.
Uit de auto is een radiocassetterecorder weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend.

Z-1435-2005 Onder invloed Terneuzen
In de Westkolkstraat in Terneuzen is vannacht rond 00.40 uur een 26-jarige Terneuzenaar betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest, in bovengenoemde straat, een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

W-1436-2005 Bromfiets gestolen
Tussen 20.00 uur dinsdagavond en 00.30 uur vannacht is een bromfiets weggenomen vanaf de Meanderlaan in Middelburg.
Het merk van de brommer is Suzuki, type Katama. De kleur van de brommer is zwart en hij is voorzien van verzekeringsplaatje WZW-395. De waarde van de brommer is niet bekend.

O-1437-2005 Jacht uit water gevist
Ter hoogte van Rilland, nabij de Kreekraksluizen, is gisteravond rond 20.13 uur een Belgisch jacht uit het water gehaald.
Hier besloot de bemanning van het jacht aan te meren en te overnachten. De kapitein van het schip stuurde bij de sluizen echter teveel richting de oever. Hierdoor kwam de houten bodem van het schip in aanraking met de basaltkeien op de rivierbodem. De boot sloeg lek en maakte snel water. De brandweerkorpsen uit Rilland en Krabbendijke hebben de boot leeggepompt en de boot is uit het water getakeld voordat hij gezonken was. Beide opvarenden zijn zonder kleerscheuren uit hun benarde positie bevrijd.

W-1438-2005 Ruit vernield Vlissingen
Tussen 18.00 uur gisteravond en vannacht 05.10 uur is een ruit vernield van een winkelpand aan de Lange Zelke in Vlissingen.
Het is niet bekend hoe de ruit kapot is gegaan. Het schadebedrag is ongeveer 500 euro.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.