Gemeente Eindhoven

Eindhoven Actueel

Eindhoven, 16 maart 2005

Kennisgeving
Noodverordening
Bouwvergunningen, aanvragen
Bouwvergunningen, beslissingen
Openbare vergaderingen
Openbare raadsvergadering
Vergadering stadsdeelcommissie Stratum Aanvraag exploitatievergunning
Wet bodembescherming
Wet geluidhinder
Bestemmingsplannen
Kapvergunningen
Algemeen

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat van 12 maart tot en met 22 maart 2005 tot 12.00 uur (opmerking: gezien de aard van de aanvraag is deze termijn korter dan gebruikelijk) bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage, informatiebalie geopend van 9.00 tot 16.00 uur), Frederik van Eedenplein 1, alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor (maandag geopend van 9.00 tot 19.00 uur en de overige dagen van 9.00 tot 16.00 uur), Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage ligt de situatietekening + folder behorende bij het plan tot het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan voor het wijzigen gebruik, ten behoeve van de Holi Phagwa viering door de Vereniging Eindhovense Surinamers, van het Klokgebouw (begane grond) gelegen op het perceel aan de Glaslaan 2 (Strijp S).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan, voor een bepaalde termijn, vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om tegen dit voornemen bij burgemeester en wethouders schriftelijk zienswijzen naar voren te brengen.De zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Noodverordening

Onlangs zijn in het Stadsdeel Strijp nabij Meerhoven tegen het terrein van de Vliegbasis Eindhoven een drietal vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De ruiming van drie vliegtuigbommen zal plaatsvinden op woensdag 23 maart 2005. Tijdens de demontage moet uit veiligheidsoverwegingen een gebied rondom deze bommen worden ontruimd. De burgemeester van Eindhoven heeft - gelet op artikel 176 van de Gemeentewet - hiervoor op 14 maart 2005 de navolgende noodverordening vastgesteld.

Artikel 1

1. Het is eenieder, voor zover niet rechtstreeks betrokken bij het onschadelijk maken van de in de aanhef vermelde vliegtuigbommen, verboden zich op woensdag 23 maart 2005 vanaf 09.00 uur op te houden binnen het op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied van de gemeente Eindhoven, tot het moment waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat de werkzaamheden met betrekking tot het onschadelijk maken van de vliegtuigbommen zijn beëindigd en dat eerder genoemd gebied weer is opengesteld.

2. Eenieder is verplicht binnen het in het eerste lid bedoelde gebied en vanaf genoemd tijdstip op de genoemde dag vee en andere levende have binnen een gebouw of onder een overkapping te laten verblijven tot het moment waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat de werkzaamheden met betrekking tot het onschadelijk maken van de vliegtuigbommen zijn beëindigd en dat het eerder genoemd gebied weer is opengesteld.

3. Eenieder die een persoonlijk recht of zakelijk recht heeft op een woning of gebouw binnen het in het eerste lid bedoelde gebied, is verplicht er voor te zorgen dat op de in het eerste lid genoemde dag en tijdstip alle zich in de woning of gebouw bevindende ramen en deuren gesloten zijn.

4. Voor de toepassing van het eerste en tweede lid worden de wegen, vaarwegen en straten, tot de grens zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied van de gemeente Eindhoven, beschouwd als deel uitmakende van dit gebied.

Artikel 2

1. Het is eenieder, voor zover niet rechtstreeks betrokken bij het onschadelijk maken van de in de aanhef vermelde vliegtuigbommen verboden op woensdag 23 maart 2005 vanaf 09.00 uur personenautos, vrachtautos en andere voertuigen achter te laten binnen het op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied, tot het moment waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat de werkzaamheden met betrekking tot het onschadelijk maken van de vliegtuigbommen zijn beëindigd en dat het eerder genoemde gebied weer is opengesteld.
2. Alle personenautos, vrachtautos en andere voertuigen, die binnen het in het eerste lid bedoelde gebied gedurende de daarbij aangegeven periode worden achtergelaten, kunnen op kosten van de eigenaar/houder, door of vanwege de politie worden verwijderd.

3. Voor de toepassing van het eerste en tweede lid worden de wegen, vaarwegen en straten, die op of aan de grens liggen van het op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied, beschouwd als deel uitmakende van dit gebied.

Artikel 3
Rechthebbenden op een onroerende zaak, gelegen in het gebied van de gemeente Eindhoven, zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart, zijn verplicht te gedogen dat de werkzaamheden en maatregelen die redelijkerwijs nodig zijn in verband met het onschadelijk maken van de onderhavige vliegtuigbommen, kunnen worden uitgevoerd.

Artikel 4
Alle aanwijzingen ter handhaving van de bepalingen van deze verordening, gegeven door ambtenaren van de politie Brabant Zuid-Oost in het belang van de openbare orde of veiligheid van personen, vee, andere levende have en goederen dienen stipt te worden nagekomen.

Artikel 5
Overtreding van een of meer bepalingen van deze verordening is strafbaar op grond van artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 6
Deze verordening treedt in werking onmiddellijk na haar afkondiging.

De noodverordening en de daarbij behorende kaart liggen gedurende 10 dagen vanaf heden ter inzage bij de dienst Algemene en Publiekszaken, sector Advisering & Ondersteuning, in de leeshoek van het Informatiecentrum van het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alsmede in het Stadsdeelkantoor Strijp, Sint Trudoplein 6 en in het Informatiecentrum Meerhoven, Zandkasteel 43.


---

Bouwvergunningen, aanvragen

Te verlenen bouwvergunningen/vrijstellingen
Van 17 maart tot en met 31 maart 2005 liggen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage de bouw- en situatietekening(en) behorende bij de plannen tot het: bouwen van een woning, Zandoever 27 (04/0720).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan bouwvergunning te verlenen met toepassing van artikel 4, lid 4.3, sub b van de voorschriften behorende tot het bestemmingsplan Meerhoven. bouwen van een bedrijfshal met kantoor, Mispelhoefstraat (ongenummerd) (04/0831).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan bouwvergunning te verlenen met toepassing van artikel 4, lid 4.4.2. van de voorschriften behorende tot het bestemmingsplan Goederendistributiecentrum Acht.
Gedurende bovengenoemde termijn is iedere belanghebbende in de gelegenheid om zijn/haar zienswijze met betrekking tot deze voornemens schriftelijk naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. De zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Van 17 maart tot en met 13 april 2005 liggen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage de bouw- en situatietekening(en) behorende bij de plannen tot het: wijzigen van een bouwvergunning voor het uitbreiden van een woning, Citrushof 12 (00/0699);
vrijstelling van het bestemmingsplan voor het verbouwen en uitbreiden van een woning, Otello 3 (05/0041);
verbouwen en uitbreiden van een woning d.m.v. een opbouw, Alzira 44 (04/0412);
uitbreiden van een woning, Franciscus Sonniusstraat 13 (05/0022); verbouwen en uitbreiden van een woning, Melkweg 34 (05/0187). Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van deze plannen vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Van 17 maart tot en met 13 april 2005 ligt bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage de bouw- en situatietekening(en) alsmede de ruimtelijke onderbouwing behorende bij het plan tot het:
verbouwen en uitbreiden van een spilcentrum, Bennekelstraat 135 (03/1559).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om tegen deze voornemens schriftelijk zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. De zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Ingekomen monumentenaanvraag
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat van 17 maart tot en met 31 maart 2005 bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage liggen de bouw- en situatietekening(en) behorende bij de plannen tot het: vernieuwen van ramen en kozijnen op de eerste verdieping, Pastoor Van Arsplein 28 (MO05/0008);
wijzigen van een pui op de begane grond, Mathildelaan 1 (MO05/0012); restaureren van een muur en een kapel t.b.v. begraafplaats, Groenewoudseweg 4 (MO03/0016).
Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om schriftelijk zijn/haar bedenkingen tegen de plannen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. De bedenkingen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

De directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer maakt bekend dat onderstaande aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn ingediend:

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum binnenkomst
05/0304 Aalsterweg 223, uitbreiden van een berg-/hobbyruimte/atelier 02.03.2005
04/1187 De Koppele 70, plaatsen van een erfafscheiding 02.03.2005 05/0308 Beryl 16, plaatsen van twee dakkapellen 03.03.2005 05/0309 Mathildelaan 1, wijzigen van een pui op de begane grond
03.03.2005

04/1453 Madernolaan 2, uitbreiden van een woning 03.03.2005 04/1717 Baarle Hertoglaan 79, uitbreiden van een garage 03.03.2005
05/0134 Schweitzerlaan 6, uitbreiden van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 03.03.2005
05/0311 Hooghuisstraat 15, plaatsen van gevelreclame 04.03.2005 05/0312 Paulus Potterstraat 9 en 11, vernieuwen/plaatsen van twee dakkapellen in het voorgeveldakvlak 04.03.2005
05/0281 Bernard Zweerslaan 24, uitbreiden van een woning 07.03.2005 05/0317 Arendonkstraat 34, vervangen van een vlizotrap door een vaste trap 07.03.2005
05/0314 Koning Markweg 7, uitbreiden van een woning 07.03.2005 05/0316 Van Renesseweg 68, uitbreiden van een woning 07.03.2005 04/0992 Jane Austenlaan 15, verbouwen en uitbreiden van een woning d.m.v. het uitbreiden van de keuken 07.03.2005
05/0322 Argostraat 32, uitbreiden van een woning 07.03.2005 05/0321 Argostraat 30, uitbreiden van een woning 07.03.2005 05/0319 Schootsestraat 26, 26a en 26b, vervangen van kozijnen en plaatsen van dubbel glas 07.03.2005
05/0328 Dieppelaan 23, uitbreiden van een woning 08.03.2005 05/0326 Citroenvlinderlaan 7, uitbreiden van een woning 08.03.2005 05/0333 Kraanven 28, bouwen van een serre 08.03.2005 05/0332 Schouwbroekseweg 35, uitbreiden van een woning 08.03.2005 05/0325 Parklaan 83, renoveren van een woning 08.03.2005 05/0324 Dukaatstraat 6, uitbreiden van een woning 08.03.2005 04/0271 Laagstraat 456, verbouwen en uitbreiden van een woning 08.03.2005
05/0335 Gebroeders Van Doornestraat 2, vernieuwen van een erfafscheiding 09.03.2005

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum binnenkomst 05/0306 Winkelcentrum Woensel 61, plaatsen van een lichtreclame 02.03.2005
05/0300 Wattstraat 17, verbouwen van een woning tot drie appartementen
01.03.2005
05/0301 Boschdijk 431, verbouwen van een woning tot drie appartementen
01.03.2005
05/0302 Winkelcentrum Woensel 352, vestigen van een kapperszaak
01.03.2005
05/0307 Mercuriuslaan 1c, plaatsen van buitenreclame 03.03.2005 04/1618 Jacob Oppenheimstraat 1, uitbreiden van een schoolgebouw voor speciaal onderwijs 03.03.2005

03/1559 Bennekelstraat 135, verbouwen en uitbreiden van een spilcentrum 04.03.2005

04/0732 Canneshof 10, uitbreiden van een woning op de eerste verdieping 04.03.2005

05/0313 Stratumsedijk 1/Bleekstraat 67, wijzigen van de gevel en de luifel 07.03.2005
05/0315 Bergeraclaan 53, verbouwen en uitbreiden van een garage/berging 07.03.2005
05/0320 Castilielaan (ongenummerd), tijdelijk bouwen van huisvesting t.b.v. gecombineerd verpleeg- en verzorgingshuis voor maximaal 5 jaar 07.03.2005
04/1364 Van Meursstraat 11, wijzigen van een bouwvergunning m.b.t. het verbouwen en uitbreiden van een woning 07.03.2005 05/0331 Hugo van der Goeslaan 1, uitbreiden van een loslocatie goederen 08.03.2005
04/0813 Warande 4, uitbreiden van een woning d.m.v. het opbouwen van een extra verdieping 08.03.2005
05/0323 Winkelcentrum Woensel, unit f5 (ongenummerd), plaatsen van een winkelunit 07.03.2005
04/0353 Oude Bossche Baan 9d, uitbreiden van tennispaviljoen Prinsejagt 08.03.2005
04/1356 Castilielaan 8, verbouwen en uitbreiden van een expertisecentrum 08.03.2005
05/0337 Oude Muschbergweg 1c, renoveren van een (woon)boerderij 10.03.2005

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning eerste fase Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum binnenkomst 04/1448 bedrijventerrein Esp (ongenummerd), bouwen van een bedrijfsruimte rnd-onderzoek en ontwikkeling 02.03.2005

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning tweede fase Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum binnenkomst 04/1324 Dr Holtroplaan 35, plaatsen van buitenreclame 03.03.2005
Ingekomen sloopaanvragen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum binnenkomst SL05/0032 hoek Boschdijk-Marterstraat (ongenummerd), slopen van een pompgemaal 02.03.2005

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning omgezet naar lichte bouwvergunning
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum binnenkomst 05/0183 Briljant 7, plaatsen van een dakkapel in het zijgeveldakvlak 11.02.2005

De ingekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.


---

Bouwvergunningen, beslissingen

De directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer maakt bekend dat onderstaande beslissingen zijn genomen:

Verleende lichte bouwvergunningen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 05/0237 Duinkerkenlaan 24, bouwen van een berging 03.03.2005 05/0224 Simon van der Stelstraat 34, verbouwen en uitbreiden van een woning d.m.v. een erker 03.03.2005
05/0178 Klingelbeek 12, verbouwen en uitbreiden van een woning 08.03.2005
05/0111 Willem de Rijkelaan 18, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 08.03.2005
04/1411 Heezerweg 111a, uitbreiden van een woning d.m.v. een aanbouw 08.03.2005
05/0203 Leenderweg 227, verbouwen en uitbreiden van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 09.03.2005
05/0204 Leenderweg 229, verbouwen en uitbreiden van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 09.03.2005
05/0205 Leenderweg 231, verbouwen en uitbreiden van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 09.03.2005
05/0202 Leenderweg 225, verbouwen en uitbreiden van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 09.03.2005
05/0081 Generaal Van Dedemlaan 31, verbouwen en uitbreiden van een woning d.m.v. een erker 09.03.2005
05/0094 Arendonkstraat 36, vervangen van een vlizotrap door een vaste trap 09.03.2005
05/0142 Drijffhoutstraat 18, plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak 09.03.2005
05/0168 Smetsakker 57, uitbreiden van een woning 09.03.2005
Verleende reguliere bouwvergunningen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 04/0186 Gerrit den Braberlaan 9, verbouwen en uitbreiden van een woning d.m.v. een dakopbouw 03.03.2005
04/1371 Floralaan West 149, bouwen van een zwembad 03.03.2005 05/0234 Amundsenlaan 1-153, plaatsen van twee ventilatoren 04.03.2005 04/1684 De Bazelstraat 2, slopen van een berging/carport en het bouwen van een garage/berging 07.03.2005
04/1716 Rooijakkersstraat 5 en 5a, koppelen van twee bedrijfspanden tot een bedrijfspand d.m.v. een expeditiesluis 08.03.2005
02/0321 Ten Hagestraat 7/Vestdijk 32, wijzigen van een bouwvergunning m.b.t. het bouwen van een kantoorgebouw 08.03.2005
Verleende reguliere bouwvergunning eerste fase
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 04/1324 Dr Holtroplaan 35, plaatsen van een buitenreclame 03.03.2005
Geweigerde lichte bouwvergunning
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 05/0029 Runstraat 35, plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak 08.03.2005

Geen lichte bouwvergunningen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending
03/1500 Stratumsedijk 8, legaliseren gebruik van een woning eerste verdieping in restaurant/lunchroom 04.03.2005
05/0312 Paulus Potterstraat 9 en 11, vernieuwen/plaatsen van twee dakkapellen in het voorgeveldakvlak 08.03.2005

Niet in behandeling genomen aanvraag lichte bouwvergunning Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 05/0132 Urkhovenseweg 55, uitbreiden van een woning d.m.v. een serre en het plaatsen van een carport 08.03.2005
05/0169 Warmelo 90, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 08.03.2005

Niet in behandeling genomen aanvraag reguliere bouwvergunning Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending
04/1608 Engelsbergenstraat 46, verbouwen van een woning 09.03.2005
05/0108 Kranenburgstraat 2, uitbreiden van een woning 04.03.2005
Verdagen bouwaanvragen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 05/0049 Rielsedijk 24, verbouwen van een woning en bouwen van een paardenstal/garage 03.03.2005

Intrekken aanvragen reguliere bouwvergunnnig eerste fase Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 04/1448 Esp (ongenummerd), bouwen van een bedrijfsuimte/showroom met kantoren 03.03.2005
03/1559 Bennekelstraat 135, verbouwen en uitbreiden van een spilcentrum 07.03.2005

Verleende vrijstellingen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 04/1313 Hosingenhof 17, verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan voor het wijzigen gebruik van een woonruimte in een kantoor 07.03.2005
04/1424 Hastelweg 17a, verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan voor het gedeeltelijk wijzigen gebruik van een woonruimte in een kantoorruimte 07.03.2005
04/1672 Achterstraat 2, verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan voor het wijzigen gebruik van een aannemersbedrijf in een groothandel papier 09.03.2005

Verleende monumentenvergunningen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending MO04/0047 Mathildelaan 3, plaatsen van een lichtreclame 07.03.2005 MO04/0057 Mathildelaan 1, herstellen van een houten paalfundering 09.03.2005

Geweigerde monumentenvergunningen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending MO04/0034 Rechtestraat 33a, plaatsen van een reklame-uiting 07.03.2005 MO04/0060 Mathildelaan 1, tijdelijk plaatsen van een bouwbord voor maximaal 3 jaar 08.03.2005

Verleende sloopvergunningen
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending SL05/0013 Van Hogendorplaan 9, slopen van een woning 09.03.2005

Ontheffing algemene leefmilieuverordening Eindhoven 2003 vrijstelling verleend
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending 04/1008 Grote Berg 24, verzoek om ontheffing van de algemene leefmilieuverordening voor het wijzigen gebruik van een afhaalcentrum in een grillroom/restaurant 08.03.2005

Verleende splitsingsvergunning
Zaaknummer, Adres/omschrijving, Datum verzending HV04.059 Willem Barentzstraat 23 07.03.2005

De beslissingen liggen gedurende twee weken vanaf heden ter inzage bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage, van 9.00 tot 16.00 uur), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier. Degene wiens belang rechtstreeks bij de beslissing is betrokken, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de dag, waarop de beslissing is toegezonden of uitgereikt aan de aanvrager, bezwaar maken. Het bezwaarschrift, onder vermelding van het zaaknummer, dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven ter attentie van de afdeling Juridische Zaken en Integrale Veiligheid. Naast dit bezwaarschrift kunt u, indien u een spoedeisend belang heeft, bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te s Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA s Hertogenbosch, eventueel een verzoek om voorlopige voorziening indienen.


---

Openbare vergaderingen

De welstandscommissie komt op onderstaande data bijeen voor een openbare, voor publiek toegankelijke vergadering: 6 april, 4 mei en 1 juni 2005.
Het openbare gedeelte begint om 13.30 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur.

De monumentencommissie komt op onderstaande data bijeen voor een openbare, voor publiek toegankelijke vergadering: 7 april, 12 mei en 9 juni 2005.
Het openbare gedeelte begint om 10.00 uur en eindigt uiterlijk om 12.00 uur.

Beide vergaderingen vinden plaats in het gebouw van de Technische Diensten.


---

Openbare raadsvergadering

De Eindhovense gemeenteraad vergadert op maandag 21 maart a.s. vanaf 15.00 uur in de raadzaal van het Stadshuis, Stadhuisplein 1 in Eindhoven.
De agenda vermeldt onder meer de volgende onderwerpen: voorstel inzake inspraakreactie op Trajectnota/MER BOSE; voorstel inzake programmalijn Senioren Zelfredzaam. De volledige agendas, voorstellen en alle rapporten en verslagen die de gemeenteraad bespreekt, kunt u inzien in het Stadskantoor, voor adres en openingstijden zie colofon.
De raadsvergaderingen zijn live via internet te volgen op www.eindhoven.nl en vanaf 19.30 uur ook via het kanaal van E-TV (het voormalige Omroep Eindhoven).


---

Vergadering stadsdeelcommissie Stratum

De stadsdeelcommissie Stratum houdt woensdag 23 maart a.s. in het Wirogebouw, Sint Wirostraat 2 een openbare vergadering. De vergadering kent de volgende agendapunten:
toelichting op actuele ontwikkelingen in Stratum; visie op gang van zaken bouw UMTS mast Floraplein door onwonenden; initiatief verbetering milieu en leefomgeving n.a.v. bezoek burgemeester Sakkers.


---

Aanvraag exploitatievergunning

Seksinrichtingen, sekswinkels, straatprostitutie e.d. Ingevolge hoofdstuk 3 Seksinrichtingen, sekswinkels, straatprostitutie e.d. van de APV is een vergunning nodig van de burgemeester van Eindhoven voor het exploiteren van een seksinrichting. Ten behoeve van het pand Roosje Vosstraat 59 wordt een ingekomen aanvraag bekend gemaakt voor het exploiteren van een escortbedrijf ten name van de heer H.G. Sparidaans.

Procedure
De aanvraag en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf heden dagelijks, gedurende vier weken, ter inzage in het Informatiecentrum van het Stadskantoor, voor adres en openingstijden zie colofon
.
Eenieder kan zijn zienswijze over de desbetreffende aanvraag binnen vier weken na deze publicatie schriftelijk indienen bij de burgemeester van Eindhoven, p/a Dienst Algemene & Publiekszaken, Stadsdeelkantoor Centrum, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven. Een ingediende zienswijze wordt toegezonden aan de aanvrager. Desgewenst kan de indiener van een zienswijze verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Burgemeester en wethouder nemen binnen twaalf weken na ontvangst van de aanvragen daarop een beslissing. Zij kunnen de beslissing met ten hoogste twaalf weken verdagen.

---

Wet bodembescherming

Beschikking ingevolge de artikelen 29, 37, 39 en 40 Wbb Burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven hebben op 10 februari 2005 van aannemersbedrijf H. van Rijswijck B.V. een melding ontvangen ingevolge artikel 28, lid 1 Wbb van het voornemen de bodem te saneren op de locatie Lucas Gasselstraat 6. Conform artikel 2, lid
1 van de Verordening bodemsanering Eindhoven 2003 is op de voorbereiding van de beschikking titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. De melding is gepubliceerd in Groot Eindhoven van 23 februari 2005.
Burgemeester en wethouders hebben op 16 maart 2005 vastgesteld: dat het betrokken gedeelte deel uitmaakt van een geval van ernstige bodemverontreinigingen en dat zij het nader onderzoek van dit deel goedkeuren;
dat zij toestemming verlenen voor het voornemen om een gedeelte van het verontreinigingsgeval te saneren;
dat geen urgentie van het geval kan worden vastgesteld omdat het een deelsanering betreft;
dat zij voornemens zijn, onder voorwaarden, in te stemmen met het deel-saneringsplan;
dat wijzigingen van het gebruik van de bodem aan hen gemeld dienen te worden.
Aanvraag, beschikking en bijbehorende stukken liggen vanaf 16 maart 2005 gedurende zes weken ter inzage bij de Milieudienst Regio Eindhoven, voor adres en openingstijden zie colofon. Binnen zes weken na publicatie van deze advertentie kunnen belanghebbenden tegen dit besluit op grond van artikel 87 Wbb juncto artikel 20.1 Wet milieubeheer juncto artikel 7:1 Algemene wet bestuursrecht (Awb), een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.
Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: naam en adres van de indiener,
de dagtekening,
de gronden van het bezwaar.
Degene die gebruik maakt van de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen, kan op grond van artikel 8:81 Awb bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage, een voorlopige voorziening verzoeken indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Melding
Ter informatie delen burgemeester en wethouders van Eindhoven mede dat zij een melding hebben ontvangen ingevolge artikel 28, lid 1 van de Wet bodembescherming, met het voornemen de bodem te saneren van: melder: Technische Universiteit Eindhoven;
locatie: Den Dolech 2 (Het Veken) te Eindhoven. Conform artikel 2, eerste lid van de Verordening bodemsanering Eindhoven 2003 (VbE 2003) is op de voorbereiding van de beschikking titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Te zijner tijd zal de definitieve beschikking worden gepubliceerd, waarop dan bezwaarschriften kunnen worden ingediend.
Voor nadere informatie omtrent deze melding kunt u zich wenden tot de heer T. Reijnders, tel. 259 46 49.


---

Wet geluidhinder

Vaststelling hogere geluidbelasting
Burgemeester en wethouders willen Gedeputeerde Staten verzoeken een hogere geluidbelasting toe te staan dan de in artikel 7, eerste lid, juncto artikel 28, eerste lid, van het Besluit geluidhinder spoorwegen bedoelde en wel voor het bestemmingsplan Tongelresche Akkers, voor de in het oostelijk plandeel aan de spoorlijn grenzende bebouwingsvelden. Het ontwerp van het verzoek met de daarbijbehorende stukken ligt met ingang van 17 maart tot en met 13 april 2005 op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij de sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage), alsmede in het Stadsdeelkantoor Tongelre, voor adressen en openingstijden zie colofon.
Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld gedurende de genoemde periode het ontwerp met bijbehorende stukken in te zien en opmerkingen ten aanzien van het ontwerp schriftelijk kenbaar te maken aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.


---

Bestemmingsplannen

Vrijstellingen: inspraak
Burgemeester en wethouders zijn voornemens met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan:
Stratum buiten de ringweg ten behoeve van het verbouwen van een horecapand gelegen op het perceel Leenderweg 259; Eindhoven binnen de Ring ten behoeve van het realiseren van een appartementencomplex met kantoorruimte aan de Willem de Zwijgerstraat
2a/2b.
In dit kader liggen de ontwerpen van 17 maart tot en met 13 april 2005 voor eenieder ter inzage ten behoeve van de inspraak. U kunt daarvoor op werkdagen tijdens openingsuren terecht bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage), in het Informatiecentrum van het Stadskantoor, alsmede in het Stadsdeelkantoor Stratum, voor adressen en openingstijden zie colofon.
Gedurende deze periode kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen tot en met 13 april 2005 schriftelijk hun mening kenbaar maken bij de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven. Ontvangen meningen zullen worden betrokken bij de advisering aan het college van burgemeester en wethouders.


---

Kapvergunningen

De directeur van de dienst Algemene en Publiekszaken maakt bekend, dat voor het rooien van onderstaande bomen een vergunning is verleend:

Stadsdeel Centrum
26 bomen Dommeltuin ter hoogte van Kantongerecht i.v.m. herinrichting Dommeltuin (herplant).
Verzenddatum vergunning: 9 maart 2005.

Stadsdeel Stratum
Een boom Jennerlaan 36, de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. lichtreductie.
Verzenddatum vergunning: 4 maart 2005.
Twee bomen gebied tussen Evertlaan en de Heezerweg i.v.m. nieuw aan te leggen weg (herplant).
Verzenddatum vergunning: 8 maart 2005.
Vier bomen Aalsterweg 223 i.v.m. opschonen tuin; drie bomen Mammoetstraat 16, de bomen zijn te groot in verhouding tot de tuin;
een boom D. de Karthuizerstraat 47 i.v.m. risico voor schade aan eigendommen;
een boom Stekelroosstraat 2 i.v.m. risico voor schade aan eigendommen. Verzenddatum vergunningen: 9 maart 2005.

Stadsdeel Strijp
Een boom Tilburgseweg Oost 19, de boom is te groot in verhouding tot de tuin.
Verzenddatum vergunning: 8 maart 2005.

Stadsdeel Tongelre
Drie bomen Keucheniushof 1, de bomen zijn te groot in verhouding tot de tuin;
negen bomen Koudenhovenseweg Noord 76 i.v.m. renovatie van de tuin. Verzenddatum vergunningen: 4 maart 2005.
Een boom Radiostraat 28 i.v.m. slechte vitaliteit. Verzenddatum vergunning: 8 maart 2005.

Stadsdeel Woensel-Noord
Een boom Winselerhof 44, de boom is te groot in verhouding tot de tuin.
Verzenddatum vergunning: 8 maart 2005.

Stadsdeel Woensel-Zuid
Een boom Aeneaslaan 21 i.v.m. risico voor schade aan eigendommen. Verzenddatum vergunning: 8 maart 2005.

De vergunningen liggen vanaf heden, gedurende zes weken, ter inzage in het Informatiecentrum van het Stadskantoor, voor adres en openingstijden zie colofon.
Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de dag volgend op de verzenddatum van de betreffende vergunning, een gemotiveerd bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.


---

Colofon

Dit is een officiële publicatie van het gemeentebestuur van Eindhoven.

De openbare notas, besluiten, tekeningen e.d, die betrekking hebben op de vermelde onderwerpen, liggen ter lezing in het gemeentelijk Informatiecentrum. In sommige gevallen liggen de stukken ook ter inzage bij een gemeentelijke dienst (zoals vermeld in de desbetreffende rubriek).
Het Informatiecentrum bevindt zich in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10. U bent er welkom op maandag van 9.00-17.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur.
De dienst Algemene en Publiekszaken bevindt zich eveneens in het Stadskantoor. Bij deze dienst bent u welkom op maandag van 9.00-19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur. De diverse sectoren van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer zijn gehuisvest in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1. Deze dienst is voor het publiek geopend op werkdagen van 9.00-16.00 uur.
De Milieudienst Regio Eindhoven is gehuisvest aan de Keizer Karel V Singel 8. U bent er welkom van 9.00-17.00 uur.
De openingstijden van de Stadsdeelkantoren Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre, Woensel-Noord en Woensel-Zuid zijn op maandag van 14.00-17.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur. Buiten deze tijden is bezoek mogelijk op afspraak: telefonisch zijn zij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Stadsdeelkantoor Centrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur en is telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur. Het postadres van alle Stadsdeelkantoren is Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Het Stadsdeelkantoor Centrum is gevestigd in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10.
Het Stadsdeelkantoor Gestel is gevestigd aan het Kastelenplein 168a. Het Stadsdeelkantoor Stratum is gevestigd aan de Piuslaan 74a. Het Stadsdeelkantoor Strijp is gevestigd aan het Sint Trudoplein 6. Het Stadsdeelkantoor Tongelre is gevestigd aan de Insulindelaan 111. Het Stadsdeelkantoor Woensel-Noord is gevestigd aan de Ouverture 85. Het Stadsdeelkantoor Woensel-Zuid is gevestigd aan de Kronehoefstraat 19 (ingang: Van Brakelstraat 2).
De vergunningen en andere zaken, met betrekking tot de hierboven genoemde stadsdelen, liggen ter inzage c.q. na afspraak ter inzage (bouwvergunningen) gedurende de in de tekst vermelde termijn in het betreffende Stadsdeelkantoor.
Het Informatiecentrum Meerhoven is gevestigd aan Zandkasteel 43. U bent er welkom van dinsdag t/m vrijdag van 14.00-18.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.

Telefoonnummers:
Informatiecentrum, Stadskantoor, algemene informatie 238 20 25 Voor vragen en meldingen over het onderhoud, de veiligheid en leefbaarheid van de stadsdelen 238 60 00
Informatiebalie sector Bouw- en Woningtoezicht 238 64 46 Tekstbeeld-telefoon voor doven en slechthorenden 238 49 90 Milieuklachtencentrale voor vragen en klachten over milieuzaken 259 45 00
Informatiecentrum Meerhoven, algemene informatie 234 80 40


---

Eindhoven, 16 maart 2005