Ingezonden persbericht

Nieuws op www.wijninfo.nl

Persbericht Informatiebureau voor Duitse Wijnen

Classic wijnen - steeds meer geliefd !

In 2004 meer dan 100.000 hl Classic aangemeld bij Qualitätsprüfung / Meer Classic als Kabinett trocken uit Rheinland-Pfalz op de markt.

Vier jaar na hun introductie hebben de Classic wijnen zich als vast bestandsdeel in het aanbod van diverse wijndomeinen, coöperatieven en kellereien geëtaleerd. Vorig jaar werd voor de eerste keer de 100.000 hectolitergrens overschreden, zoals de cijfers van de amtliche Prüfung aantonen.

Met exact 107.323 hl werd vorig jaar 16% meer Classic-wijn gebotteld in vergelijking tot 2003. In Rheinland-Pfalz, waar met 93.000 hl zowat 87% van deze profielwijn wordt geproduceerd, overstijgt Classic reeds de droge Kabinett wijnen met 8.000 hl.

Onder de wijnbouwgebieden is de Pfalz zowel op het vlak van de groei (+37%) als het aangeboden volume (39.000 hl) de leider op de Classicmarkt. Gevolgd door Rheinhessen (29.000 hl) en Mosel-Saar-Ruwer (19.000 hl).

Voor Armin Göring, directeur van het Duitse Wijninstituut (DWI), zijn deze cijfers een duidelijke indicatie voor de juiste positionering van Classic wijnen in het middel kwaliteitssegment van de droge smaakpiramide, zoals die in WeinVision 2020 wordt geformuleerd.

Het begrip Classic staat voor moderne, aangename, droge en smakende kwaliteitswijn die gemaakt is van de klassieke druivenrassen zoals bijvoorbeeld Riesling en Spätburgunder. Net door deze duidelijke smaakprofilering is een aanduiding van het smaaktype overbodig, net zoals van de aanduiding van de wijngaard wordt afgezien. Enkel de druivensoort, het wijnbouwgebied en de producent staan op de voorgrond. Classic kan als een soort overkoepelende term aangezien worden die door alle wijnproducenten, coöperatieven en kellereien uit de 13 wijnbouwregio's aangeboden kunnen worden.

Voor vele consumenten is Classic intussen een begrip: enquêtes van het onderzoekscentrum in Geisenheim toonden aan dat de bekendheidsgraad van Classic in verhouding tot andere ingevoerde aanduidingen bovengemiddeld hoog is. Deze eenvoudig te begrijpen profielwijnen kunnen ook in het buitenland op het nodige succes rekenen. Denk bijvoorbeeld aan Zweden, Nederland, België en Japan.

Waar Classic te koop in Nederland ? Surf naar www.duitsewijn.nl en klik op de rubriek Classic/Selection.

Informatiebureau voor Duitse Wijn

Verlengde Poolseweg 34-46

4818 CL Breda

Tel.: +31(0)76 52 44 680

Fax: +31(0)76 52 45 010

info@duitsewijn.nl

www.duitsewijn.nl