Ingezonden persbericht

Micro Focus introduceert ondersteuning voor 64-bit Linux op Intel Itanium-platform

Updates voor roadmap 64-bit-technologie voor ontwikkeling en inzet legacy-applicaties

Hoofddorp, 16 maart 2005 - Micro Focus International Ltd. introduceert Server Express voor Linux-applicaties op Intel Itanium 2-processor-platforms.

Server Express, de COBOL-ontwikkel- en uitvoerings voor UNIX en Linux, garandeert maximale prestaties voor klanten die upgraden naar Linux op een Itanium 2-processor-platform. Door de ondersteuning van Linux op het Itanium 2-platform biedt Micro Focus de meest complete platformondersteuning voor klanten die de productiviteit en schaalbaarheid van hun legacy-applicaties willen maximaliseren. Eerder kondigde Micro Focus ook ondersteuning aan voor HP-UX op Intel Itanium 2-processors gebaseerde platforms.

"Micro Focus wil klanten ondersteunen bij de integratie van legacy-systemen met nieuwe ontwikkelinitiatieven en ze in staat stellen om de schaalbare prestatievoordelen van 64-bit-technologie op Itanium 2-processors te benutten", zegt Tony Hill, CEO van Micro Focus. "Gezien de brede acceptatie van Linux door grote ondernemingen blijven we investeren in onze hoogwaardige technologie voor 64-bit legacy-ontwikkeling en -uitvoering. Op die manier bieden we onze klanten maximale prestaties op het platform naar keuze."

"Uit ervaring blijkt dat 64-bit Linux-klanten de prestaties en betrouwbaarheid van systemen met Itanium 2-processoren en de kostenvoordelen van het 64-bit Intel Xeon processor-platform zeer waarderen", aldus Melissa Laird, eneral manager Software Enabling Division bij Intel. "Micro Focus gebruikt momenteel de Itanium 2-processors en zal in de nabije toekomst ook oplossingen voor Intel Xeon-processors ontwikkelen."

Ed Anderson, Vice-president product marketing Linux and Platform Services bij Novell: "Linux wordt razendsnel het platform voor klanten die de prestaties van bedrijfsapplicaties binnen hun infrastructuur willen verbeteren. Micro Focus stelt gezamenlijke klanten in staat om hun bedrijfsapplicaties kosteneffectief te poorten naar Novell SUSE LINUX Enterprise Server en tegelijkertijd de prestaties van de Intel 64-bit-architectuur met Itanium 2-processors te benutten."

Over Micro Focus
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platformen brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van hun vitale toepassingen met .NET, Java, XML en webservices. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Ga voor meer informatie naar: www.microfocus.com

Voor meer informatie :

Micro Focus
Reza Warnink
Tel. 023 - 5689138
E-mail: Reza.Warnink@MicroFocus.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris
Tel. 030 - 6565070
E-mail: paul@lvtpr.nl

Micro Focus is a registered trademark of Micro Focus International Ltd. All other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners.