--------------------------------------------------------------------------
        Ubizen benoemd tot een leider in Managed Security Services        
--------------------------------------------------------------------------

META Group Studie plaatst Ubizen tussen de leiders in Europese MSSP Markt Leuven, 16/03/2005

Ubizen® (Euronext: UBIB), de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions en dochterbedrijf van Cybertrust®, 's werelds grootste private informatiebeveiligingsbedrijf, gaf vandaag te kennen dat een nieuw rapport van META Group, IT analysten, Ubizen positioneert tussen de leiders in een snel groeiende europese managed security services (MSS) markt.

Volgens het rapport, getiteld "METAspectrumSM Managed Security Services Provider - Europe," wordt Ubizen, als één van slechts twee leveranciers, erkend als 'Leader' (Leider) op het METAspectrumSM.

Organisaties staan voor de uitdaging het toenemend aantal bedreigingen op het vlak van IT beveiliging te verminderen en strikte regelgevingen na te leven. Het terugschroeven van kosten en het verbeteren van het beveiligingsniveau zijn daarbij de belangrijkste drijfveren. Ubizen's MSS aanbod, OnlineGuardian®, levert industrieleidende security monitoring, management, en respons teneinde aan deze belangrijke drijfveren tegemoet te komen. Deze 24 op 7 diensten verhogen het IT beveiligingsniveau van een organisatie door continue bewaking en beheer, deskundige log analyse, en onmiddellijke reactie in geval van mogelijke beveiligingsbedreigingen.

Het METAspectrumSM rapport stelde vast dat vooraanstaande leveranciers van managed security services industriële expertise, sterke ondersteuning van op standaarden gebaseerde processen, en het gebruik van spitstechnologie op het gebied van beveiliging aanbieden. Ze beschikken ook over een team van industriële en juridische experts, verplichten hun werknemers tot trainingen en jobrotatie, en belonen uitmuntende prestaties. Het rapport waardeert deze en andere factoren, en meet de geassocieerde scores voor elke leverancier in de studie.

"We zijn uiterst trost op het feit dat META ons tot leider benoemt en dit rapport bekrachtigt Ubizen's internationaal erkend MSS aanbod," zei John Holland, Senior Vice President en Algemeen Directeur van Cybertrust in Europa. "Naarmate meer en meer organisaties outsourcing overwegen om hun beveiligingsrisico te verlagen en hun IT beveiligingskosten te beheren, bevestigt het METAspectrumSM rapport dat Ubizen sterk geplaatst is om de uitverkoren leverancier te zijn voor dergelijke initiatieven."

META Vice president Tom Scholtz zei "Organisaties die voor ingewikkelde uitdagingen staan op het vlak van informatiebeveiliging overwegen meer en meer om bepaalde operationele taken uit te besteden aan externe partijen. De Europese managed security service provider (MSSP) markt wordt gekenmerkt door zijn veranderlijkheid en verschillende types van leveranciers, allen met andere sterktes, zwaktes en toegevoegde waarde. Gebruikers moeten hun criteria precies definiëren vooraleer opties te evalueren en een lange termijn verbintenis aan te gaan met een leverancier."

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over METAspectrum
De METAspectrumSM methodologie van META Group levert een kader om een aangewezen IT leverancier of product te evalueren of te selecteren, vereenvoudigt het beslissingsproces, en maakt efficiëntere investeringen in technologie mogelijk. De onderzoeksinspanningen van META Group, die overeenstemmen met het bedrijf zijn engagement tot objectiviteit, worden onafhankelijk uitgevoerd, zijn gebaseerd op de 'best practices' methodologieën in de sector en zijn onderhevig aan de hoogste graad van kritiek door de META Group onderzoeksgemeenschap. Om meer te vernemen over het METAspectrum, raadpleeg metagroup.com/metaspectrum of bel +1 203 973 6700.
METAspectrum Disclaimer
Copyright © 2004 META Group, Inc. Alle rechten voorbehouden. Toelating om dit onderzoek te reproduceren is gegeven door META Group, Inc. Elke andere reproductie of herdistributie van dit onderzoek onder welke vorm dan ook zonder voorafgaandelijke goedkeuring is verboden. METAspectrum is META Group's onafhankelijke evaluatie van een technologiemarkt, die kenmerken uit de markt op een bepaald openblik weergeeft en zijn onderhevig aan veranderingen zonder kennisgeving. META Group's toelating om deze evaluatie te reproduceren is niet geacht een steunbetuiging te zijn voor een bedrijf of een product. Het onderzoek van META Group is bedoeld er een te zijn van veel informatiebronnen en beslissingsnemers moeten zich niet enkel baseren op het METAspectrum om hun keuze voor een oplossing te maken. META Group doet uitdrukkelijk afstand van alle waarborgen, uitdrukkelijk of impliciet, inclusief maar niet beperkt tot het fatsoen van dit onderzoek voor een bepaald doel of verkoopbaarheid. Over Cybertrust
Cybertrust is wereldwijd leverancier van informatiebeveiliging, en biedt een unieke mix van processen, producten, en mensen aan die het bedrijven en overheidsinstanties mogelijk maakt hun IT infrastructuur te beveiligen en te beheren. Met meer dan 15 jaar bewezen ervaring, is Cybertrust het eerste bedrijf dat de volledige beveiligingscyclus uitvoerig kan aanpakken en dit door zijn aanbod in elk van de vier kritische beveiligingsdomeinen van identiteits-, risico-, zwakheid-, en conformiteitsmanagement. Dit aanbod maakt gebruik van Cybertrust's ongeëvenaarde kennis inzake beveiliging en intelligentie vergarende middelen, waaronder ICSA Labs®, wereldwijd leider in het certifiëren van informatiebeveiligingsproducten. Met zijn hoofdkantoor in Herndon, Virginia en wereldwijd meer dan 30 kantoren, is Cybertrust de vertrouwde informatiebeveiligingsadviseur voor meer dan 4000 klanten in de hele wereld.