Provincie Flevoland



Varkenshouderij in Creil brengt aantal varkens terug

Varkenshouderij Zuiderzee BV uit Creil in Flevoland heeft onder druk van de provincie het aantal vleesvarkens binnen het bedrijf teruggebracht naar het aantal waarvoor vergunning is verleend. Daarmee voorkomt het bedrijf dat het een dwangsom moet betalen wegens het overtreden van de milieuvergunning.

Bij een controle op 5 oktober 2004 was geconstateerd dat er 11.083 varkens in de stal van Zuiderzee BV werden gehouden, terwijl het bedrijf een vergunning heeft voor maximaal 9768 varkens. Dat betekende een overschrijding van 1315 varkens. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben daarom op 21 december 2004 besloten een last onder dwangsom aan het bedrijf op te leggen. Het bedrijf had tot 8 maart de tijd om het teveel aan varkens af te voeren, anders zou het een boete krijgen.

Bij controle op 9 maart bleek dat het aantal varkens inderdaad is teruggebracht tot het vergunde aantal. Het bedrijf zal de komende tijd nog een aantal malen worden bezocht om te controleren of het zich houdt aan de milieuvergunning.