Gemeente Bolsward


woensdag 16 maart 2005

Mededelingen 16 maart 2005

Kennisgeving Melding verandering van de inrichting Wet milieubeheer Wij maken bekend dat wij op 8 maart 2005 een melding conform art. 8.19 Wet milieubeheer betreffende het veranderen van de inrichting van Koffiebranderij en Theehandel Drie Mollen sinds 1818 BV, Koopman Heeresweg 3 hebben geaccepteerd.

Het betreft hier een melding ontvangen op 24 december 2004. De melding heeft betrekking op de volgende veranderingen van de inrichting:
- het uitbreiden van de inrichting met één (koffie)brander (brander 3);

- het buiten gebruik stellen van brander 1;
- het in werking hebben van vier productielijnen voor het produceren van zogenoemde koffiepads met een totale capaciteit van ongeveer 200 ton per week;

- het in werking hebben van een nieuwe productielijn voor het produceren van thee met een totale capaciteit van ongeveer 500 ton per week;

- het werken in een 5-ploegensysteem gedurende 7 dagen per week.

De melding en de daarbij behorende stukken liggen van 17 maart tot en met 28 april 2005 ter inzage bij het bureau VROEM van de sector Wonen en Werken op het stadhuis, Kerkstraat 1. Tevens ligt de aanvraag met de daarbij behorende stukken gedurende de openingstijden ter inzage in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.
Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij het bureau VROEM (tel. 578717).

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit een bezwaarschrift bij ons indienen. Het bezwaarschrift dient op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht te zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. U wordt verzocht in de linkerbovenhoek van de envelop aan te geven dat uw brief een bezwaarschrift betreft. Een bezwaarschrift kan tot en met 28 april 2005 worden ingediend.
Na afloop van de bezwarenprocedure kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, tegen deze beschikking een beroepschrift (in tweevoud) worden ingediend.

Het indienen van een bezwaar- of beroepschrift schort het in werking treden van het besluit niet op tenzij op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouwplan hebben ontvangen van de heer H. van der Weide, voor het veranderen/vergroten van de woning op het perceel De Hoants 2. Het -plan voldoet niet aan de bepalingen van het bestemmingsplan Uitwerkingsplan Fûgelkrite 2002, fase 3 e.v. van het bestemmingsplan Fûgelkrite 1998.

Wij zijn voornemens middels artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 17 maart 2005 aanstaande gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat
1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen.

Aanvragen lichte bouwvergunning

1. R.J. Tienstra, voor het vergroten van de woning op het perceel Friezenburg 16;

2. L. van der Zwaag en H. Tolsma, voor het vervangen van reclame op de voorgevel van het pand aan de Marktstraat 15.

Aanvragen reguliere bouwvergunning

1. R. Bos, voor het vergroten van de woning (gewijzigd uitvoeren) op het perceel Hichtumerweg 14;

2. A. Schuurman, voor het vernieuwen/veranderen van de achtergevel van het pand op de Nieuwmarkt 3a en 3b;

3. Hypotheekshop, voor het plaatsen van neonreclame op de voorgevel van het pand op de Snekerpoort 47.

Aanvragen bouwvergunning 1e fase

1. De Wolk Isolatieglas B.V., voor het vergroten van het bedrijfsgebouw op het perceel Hichtuimerweg 5e;
2. C.J. Adema, voor het verbouwen van een garage tot een woning op het perceel Hoogstraat 46.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend.

1. Randstad, d.d. 8 maart 2005, voor het vervangen van lichtreclame op het perceel Snekerpoort 9;

2. de heer I.G. Smith, d.d. 8 maart 2005, voor het plaatsen van een serre op het perceel De Ljip 6;

3. CVO Zuid-West Fryslân, d.d. 9 maart 2005, voor het plaatsen van een gymzaal op het perceel Gysbert Japicxlaan 23;

4. De Drie Mollen Nederland BV, d.d. 10 maart 2005, voor het vergroten van een fabriekshal op het perceel Koopman Heeresweg 3;
5. de heer T. van der Velde, d.d. 11 maart 2005, voor het vernieuwen van een dakkapel op het perceel Harlingerstraat 37.

Wanneer u meent door een van deze vergunningen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voorzieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. Scouting Jambowa Bolsward, toestemming tot het aanleggen van vuur, zolang het een vuur betreft dat is bedoeld om te koken, bakken en braden of voor zover het betreft verlichting door middel van fakkels e.d. indien dit vuur geen gevaar oplevert voor de directe omgeving. De toestemming geldt voor zaterdag 19 maart a.s. in de Broerekerk;
2. CVV Bolswardia, voor het houden van een loterij in de periode van 1 april 2005 tot en met 28 mei 2005.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Kapvergunningen

1. De Friese Greiden Groep, voor het kappen van een paardekastanje aan de Gerrit Knopstraat 10;

2. de gemeente Bolsward, voor het kappen van twee essen (Fraxinus Excelsior) aan de Oude Hichtumerweg.

Deze vergunningen liggen ter inzage bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

RECTIFICATIE
Bouwaanvraag/verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouw-plan hebben ontvangen van de heer A. Bouw voor het gedeeltelijk vergroten van de bijkeuken en het veranderen van de achtergevel op het perceel De Houten 6. Het bouwplan voldoet niet geheel aan de bestemmingsplanvoorschriften.

Wij zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het bouwplan.

Het bouwplan ligt met ingang van 17 maart 2005 gedurende twee weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.