Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 16 maart

* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT NA DUMPEN AFVAL
ABBENBROEK - Dinsdagavond is een 62-jarige man uit Abbenbroek aangehouden voor het dumpen van hennepafval en het houden van een hennepkwekerij. Rond tien uur zagen surveillerende politiemensen van de regio Zuid-Holland-Zuid dat de man vuilniszakken in het water gooide. In de totaal 19 zakken bleek hennepafval te zitten. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij werd voorzien van een proces-verbaal. De politie van het district De Eilanden werd gealarmeerd, die een onderzoek in de woning van de man aan de Kerkweg instelde. Hier werd een hennepkwekerij van 200 planten aangetroffen. De planten en apparatuur zullen in beslag worden genomen en vernietigd. De 62-jarige man is vanuit Oud-Beijerland meegenomen naar het bureau Hellevoetsluis waar hij is ingesloten.


* VERDACHTE WINKELINBRAAK OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmorgen omstreeks kwart voor vijf op het Sint Jorisplein een 29-jarige man uit Rotterdam aan, wegens inbraak. Tijdens een postactie, naar aanleiding van meerdere inbraken in het centrum, zagen politiemensen een man op een scooter aankomen rijden. Nadat de verdachte interesse had getoond in enkele winkels, pakte hij een hamer onder het zadel van de scooter en sloeg vervolgens de ruit van een fotowinkel in. Toen de Rotterdammer de winkel binnenliep, werd hij op heterdaad aangehouden. De 29-jarige man werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De scooter, alsmede de hamer werden in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA BEROVING BEJAARDE VROUW

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Numansdorp aangehouden verdacht van de beroving van een 75-jarige vrouw uit Rotterdam op de Goereesestraat.
Rond half vier trok de berover de handtas van het 75-jarige slachtoffer uit haar handen. Hierbij kwam zij ten val en liep diverse verwondingen op aan haar gezicht, waaronder een afgebroken tand en een ernstig gekneusde jukbeen. Politiepersoneel stelde een onderzoek in en hield de verdachte op de Bevelandsestraat aan. Hij is voor onderzoek en verhoor meegenomen naar een politiebureau en ingesloten.

Middaguitgave dinsdag 15 maart

* VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN VERDOVENDE MIDDELEN EN

WITWASPRAKTIJKEN WITWASPRAKTIJKEN
ROTTERDAM - De recherche van het district Oost heeft een 46-jarige Rotterdammer en zijn 36-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen en witwaspraktijken. Het onderzoek startte vorig jaar april nadat een bolletjesslikker onwel was geworden in een hotel in Capelle aan den IJssel. Het spoor leidde uiteindelijk naar de twee verdachten. De bolletjesslikkers werden bij Schiphol opgevangen, de verdovende middelen verkocht en de opbrengst doorgesluisd naar de Antillen. Het gaat inmiddels om enige honderdduizenden euro's. Vorige week zijn de Rotterdammer en de Capelse vrouw door het arrestatieteam aangehouden op de snelweg in de buurt van Schiphol. In de wagen zat ook een 34-jarige bolletjesslikker, die ze net hadden afgehaald op Schiphol. Hij is eveneens aangehouden. Na de aanhouding zijn er zoekingen verricht in en bij woningen in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Bij de zoekingen zijn verdovende middelen, een vuurwapen, een geluidsdemper, drie auto's en diverse luxe goederen in beslag genomen. In de woningen zijn in totaal drie mensen aangehouden, waarvan er later één, een 16-jarige Rotterdammer, na verhoor is heengezonden. De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie. Drie van hen zijn door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.
(Persofficier van Justitie)


* MAN OM HET LEVEN GEKOMEN BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

ROTTERDAM - Bij een éénzijdig verkeersongeval dinsdagmorgen, rond kwart over acht, op de Noordzeeweg is een 62-jarige man uit Rozenburg om het leven gekomen. Het slachtoffer was door nog onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht gekomen en tegen een boom gebotst. De 62-jarige bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Als gevolg van het ongeval is de Noordzeeweg enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.


* WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een 26-jarige man en een 30-jarige vrouw zijn dinsdagmorgen in een woning aan de Spangesekade overvallen. Enkele gemaskerde mannen drongen rond kwart voor negen de woning binnen. De beide slachtoffers werden onder bedreiging van vuurwapens, vastgebonden, waarna het huis werd doorzocht. Met een hoeveelheid sieraden namen de overvallers de benen en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de daders.

Ochtenduitgave dinsdag 15 maart