Ingezonden persbericht

Ab Ovo wordt AIMMS Service Partner na succesvol implementatietraject

Terugverdientijd voorraadmodel ETOS slechts 2 maanden

CAPELLE A/D IJSSEL, 20050316 -- Afgelopen maand zijn Ab Ovo Products BV en Paragon Decision Technology BV een AIMMS Service Partnership overeengekomen. Het partnership tussen Ab Ovo en Paragon zal leiden tot het aanbieden van betere oplossingen aan klanten die een hogere efficiëntie en kwaliteit verwachten in hun operationele bedrijfsprocessen. De eerste toepassing bij een klant is reeds succesvol afgerond.


Ab Ovo is gebruiker van de AIMMS-software sinds 2004, en is in staat hoogwaardige diensten en oplossingen aan te bieden die hun klanten in staat stellen de efficiëntie en prestaties van hun bedrijf te verhogen. De combinatie van enerzijds de jarenlange ervaring van Ab Ovo als ontwikkelaar van oplossingen en anderzijds de state-of-the-art modelleertechnologie AIMMS van Paragon, zal ertoe leiden dat klanten van Ab Ovo en Paragon een nog completere dienstverlening krijgen aangeboden, waarbij materiekennis en technologie elkaar goed aanvullen.

Payback van voorraadmodel ETOS slechts 2 maanden

Eén van de eerste successen van Ab Ovo met behulp van AIMMS, is het voorraadkosten-reductie project van drogisterijketen ETOS. ETOS heeft zich het doel gesteld de voorraden en daarmee samenhangende voorraadkosten flink te verlagen. Dit "Project Voorraad" heeft zich in de eerste fase met name gericht op de voorraden in het distributiecentrum van ETOS in Beverwijk. Het is de bedoeling in een vervolgproject ook de ETOS winkels als integraal onderdeel van de voorraad te beschouwen en zo een verdere ketenoptimalisatie te realiseren.

Binnen het project is een econometrisch voorraadmodel opgesteld voor de reguliere ETOS DC-artikelen. Dit model is gemodelleerd in AIMMS. Aan de hand van dit voorraadmodel is het mogelijk de servicedoelstelling en de economische doelstelling (minimale voorraad) van ETOS te vertalen in concrete bestelparameters (bestelmomenten en bestelhoeveelheden), rekening houdend met reguliere voorraden, seizoenpatronen, actieweken, levertijden, servicegraden, bestelkosten etc.

Het project heeft geleid tot een significante voorraadbesparing en derhalve een vermindering van de voorraadkosten, bij een onveranderde servicegraad naar de winkels. ETOS verwacht de totale kosten van het project in maximaal 2 maanden terug te verdienen.

Over Ab Ovo

Ab Ovo is een onafhankelijk bedrijf dat haar klanten een reeks hoogwaardige, ICT-gerelateerde diensten en producten biedt, waarmee daadwerkelijk wordt bijgedragen aan het succes van die klanten. Ab Ovo biedt diensten aan op het gebied van advies, projectmanagement en interim management, alsmede totaaloplossingen op het gebied van geavanceerde planning and roostering, optimalisatie & operations research, workflow- en procesgebaseerde EAI, Workflow Management, Electronic Document Management en Content Management. Meer informatie is beschikbaar op www.ab-ovo.nl .

Over AIMMS

Paragon Decision Technology is de ontwikkelaar van AIMMS, een modelleeromgeving die gebruikt wordt door modelleer-experts voor het ontwikkelen van (op optimalisatie gebaseerde) beslissingsondersteunende applicaties of componenten. AIMMS wordt wereldwijd gebruikt door vooraanstaande bedrijven als Shell, ABN-AMRO, BP, Areva, Heineken, Merck, Gaz de France, Philips, Owens Corning in verschillende disciplines zoals supply chain management, energie beheer, productieplanning, logistiek, bosbouw, voorraad beheer, risico beheer en financiële planning. Meer informatie is beschikbaar op www.aimms.com .