D66

Beschikbaarheid van voldoende gratis exemplaren van de Europese grondwet

Onder andere wordt gevraagd of het klopt dat met Sdu uitgevers een contract is gesloten om een papieren versie van de Europese grondwet tegen betaling op de markt te brengen.

Vragen van de leden Van der Laan en Van der Ham (beiden D66) aan de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en aan de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (Europese Zaken) over de beschikbaarheid van voldoende gratis exemplaren van de Europese grondwet.(Ingezonden 11 maart 2005)
1 Hoeveel Nederlandse exemplaren van de Europese grondwet zijn er om gratis ter beschikking te stellen? Vanaf welke datum zijn deze beschikbaar?

2 Kunt u garanderen dat dit aantal voldoende is om een ieder, die daarom vraagt, tijdig van een gratis exemplaar te voorzien? Zo neen, waarom niet?

3 Deelt u de mening dat niet verwacht kan worden dat belangstellenden de 350 pagina's tellende informatie zullen downloaden, dan wel uitprinten van het internet en dat derhalve ook fysieke exemplaren beschikbaar moeten zijn? Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat er voldoende gratis exemplaren beschikbaar zijn?

4 Is het waar dat er een contract is afgesloten met de Sdu om de Europese grondwet tegen een bepaald bedrag uit te geven en op de markt te brengen?1 Zo ja, hoe verhoudt zich dit tot het voornemen om een exemplaar van de grondwet gratis ter beschikking te stellen voor ieder die daarom vraagt?

---

1 http://publicaties.eu.int/others/ sales_agents_eu.html

11-3-2005 09:40