Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Gemeente pakt parkeerproblemen aan in Stadspolders en Sterrenburg

De gemeente Dordrecht wil samen met wijkbewoners de parkeerproblemen aanpakken in de wijken Stadspolders en Sterrenburg. Bewoners die willen meedenken over het oplossen van de parkeerproblemen in hun wijk, zijn in maart van harte welkom op twee wijkbijeenkomsten in Sterrenburg en in Stadspolders.

In steeds meer Dordtse woonwijken hebben bewoners moeite met het vinden van een parkeerplek voor hun auto in hun eigen buurt of straat. Vooral uit de wijken Stadspolders en Sterrenburg komen hierover veel klachten. Het aantal auto's per huishouden is er de afgelopen jaren sterk gegroeid, terwijl het aantal openbare parkeerplekken niet is meegegroeid. De gemeente wil nu, samen met bewoners, kijken of er op een aantal plaatsen in Stadspolders en Sterrenburg meer parkeerplekken gerealiseerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door de aanwezige parkeerruimte op straat slimmer in te richten.

Meer parkeerplekken, maar niet minder groen en speelplekken Het is niet de bedoeling dat de nieuwe parkeerplaatsen ten koste gaan van het groen, water of speelplekken in de wijk. In de afgelopen jaren hebben bewoners zelf al ideeën naar voren gebracht voor het creëren van meer parkeerruimte in hun eigen buurt. De gemeente heeft zoveel mogelijk gebruik gemaakt van deze inbreng. Op de informatieavonden kunnen bewoners reageren op de voorstellen, en zelf eventueel met (nieuwe) suggesties komen.

Bewonersbijeenkomsten op 16 en 17 maart
Wijkbewoners van Sterrenburg zijn op woensdag 16 maart vanaf 19.30 uur welkom op een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3, Dordrecht. Voor bewoners van Stadspolders is er op donderdag 17 maart vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in het Wellant College, Groene Zoom 400, Dordrecht. Op beide avonden start het officiële programma om 20.00 uur. Wie één van de bijeenkomsten wil bijwonen, kan zich aanmelden bij het secretariaat van Stadsontwikkeling, afdeling Verkeer & Stedenbouw, telefoonnummer (078) 639 67 85, of per mail naar ajl.dauvillier@dordrecht.nl.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht