Gemeente Beek


Natuurspeurtocht Lentekriebels

Natuurspeurtocht "Lentekriebels" in het Geleenbeekdal d.d. 16 maart 2005.

Kom mee naar buiten en maak je eigen lentepalet!

Woensdagmiddag 16 maart a.s. vindt om 14.00 uur de natuurspeurtocht Lentekriebels plaats. Deze speurtocht start vanuit Plinthos in Daniken, tussen Schinnen en Geleen en is opgezet door de IVN-afdelingen uit de regio en het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek.

natuurspeurtocht Lentekriebels

Nu het volop lente is, is er weer van alles te ontdekken in de natuur. Heel veel bloemen in de mooiste kleuren, alle bomen en struiken in vele groenkleuren en overal hoor je het vrolijke gefluit van vogels. De natuurspeurtocht "Lentekriebels" laat je deze lentebodes zelf ontdekken.

Kinderen tot twaalf jaar kunnen, samen met een volwassene, in de bovenverdieping van Plinthos terecht voor enkele spelletjes en leuke knutselactiviteiten over de groei en bloei in de lente. Dan krijgen ze een speurderstas mee om zelf op zoek te gaan naar de lentebodes. In de tas zit een speurdersboekje met routebeschrijving en opdrachten en spulletjes die onderweg nodig zijn. Zoals een palet om de mooiste en kleurige lentebodes op te plakken.

De speurtocht zelf duurt ongeveer een uur. Stevige schoenen zijn beslist noodzakelijk, het Geleenbeekdal kan nat en modderig zijn. De kosten voor deelname bedraagt één euro per kind. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u op dinsdag, woensdag en donderdag bellen met het centrum: 046 475 84 23 of kijken op de website www.cnme-wm.org.
Mutatiedatum 01/03/2005