Gemeente Gouda


boomfeestdagen in gouda (03/03/2005)

Op woensdag 16 maart plant wethouder Keulen samen met leerlingen van de Vrije school een moeraseik in Park Atlantis. Hiermee wordt het startsein gegeven voor de Boomfeestdagen.

Bomen en dieren. Dat is het thema van de Boomfeestdagen waaraan dit jaar 800 leerlingen meedoen. De scholieren zijn afkomstig uit de hoogste groepen van 21 scholen van het basisonderwijs. Evenals voorgaande jaren viert de gemeente Gouda de landelijke boomfeestdag op twee dagen, waardoor elke scholier de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de Boomfeestdagen.

boom van het jaar
Wethouder Keulen opent de Boomfeestdagen. Op 16 maart om 10.00 uur plaatst hij in Park Atlantis een moeraseik; de boom van het jaar 2005. Medewerkers van de dienst beheer en CNME de zwanebloem zetten in het park een educatieve en informatieve postentocht uit. Om de tien minuten start een groep leerlingen die een uur de tijd heeft om het programma af te werken.

Verspreid door het park staan zes stands, die elk een eigen thema hebben. Zo krijgen de scholieren bij de eerste post informatie over bomen en dieren en staan bij de tweede stand dieren en de knotwilg centraal. Bij de CNME-post aangekomen is het tijd voor een actief en educatief spel. Tijdens dit spel leren de leerlingen hoeveel verschillende dieren iets met bomen te maken hebben.

chocolademelk
Je kan de boom in is het thema van stand nummer vier. Hier krijgen de kinderen uitleg over monumentale bomen en boomverzorging. Bij de vijfde post gaan de leerlingen weer actief aan de slag met het spel ren om bomen en dieren. De informatie die verkregen is bij de vorige stands, komt hier weer terug. Bij de laatste post aangekomen kunnen de leerlingen genieten van chocolademelk en krijgen zowel zij als de scholen een aandenken aan de 48ste Boomfeestdagen.


-- einde bericht --