Gemeente Hellendoorn


Boomfeestdag 16 maart 2005

Eerste Kampsweg
Wethouder Scholten opent op woensdag 16 maart a.s. om 10.00 uur samen met de kinderen van de basisschool Pr. Margrietschool de Boomfeestdag door een Japanse Notenboom te planten aan de Eerste Kampsweg in Nijverdal.
De 19 kinderen van groep 8 gaan vervolgens aan het werk en zullen onder begeleiding van de medewerkers van het Team Groen en afval 25 bomen planten. De Japanse Notenbomen gaan op den duur een belangrijk onderdeel uitmaken van het straatbeeld. Na deze inspanning is er een kleine versnapering en krijgen de kinderen een attentie.

Kleurwedstrijd
In de week voor de boomfeestdag krijgen de kinderen uit groep 1 en 2 opdracht een kleurplaat te kleuren, groep 3 en 4 een opdracht/ tekening te maken en groepen 5 tot en met 8 creatief een vogelhuisje te bouwen. Na het planten van de bomen maakt de wethouder de winnaars bekend.

Dierenambulance
Het planten van de bomen duurt tot 11.00 uur. Teruglopend naar school worden de kinderen begeleid door de dierenambulance. Deze geeft aansluitend een demonstratie over het werk van de dierenambulance.