Gemeente Amsterdam

Boomplantdag
De Hortus viert Nationale Boomfeestdag!
15 maart 2005 - Djoe Lan Tan

De Nationale Boomfeestdag staat dit jaar in het teken van Bomen en Dieren. Door het hele land heen worden leuke activiteiten georganiseerd. Amsterdam blijft uiteraard niet achter met ondermeer activiteiten in De Hortus en Zuidoost.

Amsterdamse bos
De Hortus viert Nationale Boomfeestdag met activiteiten voor kinderen. Op woensdag 16 maart a.s. van 14.00 - 16.00 uur zijn alle kinderen tussen 6 en 12 jaar van harte welkom om in de Hortus 'Nationale Boomfeestdag' te komen vieren. De kinderen kunnen in kleine groepjes onder begeleiding van een volwassene de boomzoektocht doen. Daarna is er drinken en wat lekkers en een optreden van het Amsterdams Kinderkoor met liedjes uit de hele wereld.

In Amsterdam Zuidoost plant Pieter Litjens, portefeuillehouder Beheer en Milieu, de eerste boom langs de verlaagde Karspeldreef. Hij doet dit met hulp van de kinderen uit groep zeven van de Crescendoschool, waarna deze kinderen de overige bomen planten. Er worden in totaal 30 Platanen geplant. Litjens wordt om 10.00 uur op de school ontvangen, waarna om 10.15 uur de eerste bomen worden geplant.

© Gemeente Amsterdam