Gemeente Woudenberg


2005-021 Start Revitalisering Bedrijventerrein Parallelweg

WOUDENBERG, 16 maart 2005
Wethouder J.C. Schreuder heeft op dinsdag 15 maart 2005 het startsein gegeven voor de revitalisering van het Bedrijventerrein Parallelweg. Hij deed dat samen met één van de ondernemers, die op het bedrijventerrein zijn gevestigd. De werkzaamheden duren tot het einde van het jaar.

De revitalisering van het Bedrijventerrein Parallelweg bestaat uit twee fasen. De eerste fase start deze maand en bestaat uit de herinrichting van de openbare infrastructuur bij De Nort, de Parallelweg en het fietspad langs de waterzuivering. De Parallelweg en De Nort worden verbreed en de kruising van de Parallelweg en De Nort wordt gereconstrueerd. De rijwegen worden uitgevoerd in asfalt, er komen inritconstructies, verharde bermstroken, parkeerplaatsen en waar nodig trottoirs. Het fietspad wordt verbreed. Op sommige plaatsen worden rioolrenovaties uitgevoerd en worden aanwezige kabels en leidingen aangepast of verlegd. Ook wordt de afwatering aangepakt.

Subsidieverstrekking Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Met de werkzaamheden is een bedrag gemoeid van circa 1,5 miljoen euro. Daarvan wordt een gedeelte (bijna 750.000 euro) gefinancieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma BAM Wegen uit Hardinxveld-Giessendam. Laatst gewijzigd op 16/03/2005