Gemeente Zwolle

Herdruk Groenbeleidsplan

In het Groenbeleidsplan geeft de gemeente Zwolle een visie op hoe we met ons allen in de toekomst onze groene stad verder vorm willen geven. Een herdruk van het plan was noodzakelijk omdat de voorraad bestaande rapporten op was. Er is nu gekozen voor een voorblad in de nieuwe huisstijl. Wethouder Peter Pot meldt in zijn voorwoord dat er al een flink aantal projecten uit het beleidsplan is uitgevoerd en dat ook extra projecten zijn opgestart.
Het Groenbeleidsplan borduurt voort op de bestaande structuur, waarbij het groen tot diep in de stad doordringt. Deze zogenaamde 'groene vingers' zijn de basis van het groen in Zwolle.
Naast de algemene beleidsuitgangspunten staat in het Groenbeleidsplan de stedelijke hoofdgroenstructuur van Zwolle centraal. Zo is aangegeven hoe de stedelijke hoofdgroenstructuur zich tot 2010 moet ontwikkelen. De 'groene vingers' komen nu op speelse wijze tot uitdrukking op de foto van het nieuwe voorblad.
Omstreeks 2009 wordt de eindbalans van het Groenbeleidsplan opgemaakt ter voorbereiding op een nieuw beleidsplan.

Met uitzondering van het voorwoord, zijn er inhoudelijk geen wijzigingen in het Groenbeleidsplan aangebracht, maar voor geĂŻnteresseerden ligt het plan ter inzage in het gemeentelijk Informatiecentrum.


---