Politie Groningen

Persberichten woensdag 16 maart 2005

Provincie Groningen 16-03-2005 -

Snelheidscontroles
Op de N367 bij Oude Pekela werden dinsdagavond 219 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 22 te hard. De hoogst genoteerde reed 109 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Nieuweweg bij Finsterwolde (80 km/u) werden dinsdagmiddag 387 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 23 te hard (hoogste 103 km/u).
Op de Hoofdstraat in Uithuizen (50 km/u) werden dinsdagmiddag 565 voertuigen gecontroleerd. Slechts 5 voertuigen reden te hard (hoogste 73 km/u).

Garmerwolde: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole in de omgeving van Garmerwolde werden dinsdagmiddag zestien bromfietsen door motoragenten geselecteerd voor nader onderzoek op de rollentestbank. Drie bromfietsen bleken te veel vermogen te hebben van respectievelijk 0.6, 0,8 en 1 kilowatt. Toegestaan is maximaal 0.5 KW. De bromfietsers kregen een bekeuring.

Groningen: hennepkwekerijen in woningen opgerold
De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Oliemuldersweg een hennepkwekerij opgerold. In een slaapkamer trof de politie een kwekerij met 180 hennepplanten aan. De kwekerij met toebehoren werd na overleg met het Openbaar Ministerie vernietigd. De 54-jarige bewoner werd gehoord op het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Dinsdagmiddag werd in een woning aan de Hiddemaheerd een hennepkwekerij ontmanteld. In twee slaapkamers werden kwekerijen met respectievelijk 300 en 96 planten aangetroffen. De plantage met toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. De bewoner zal worden gehoord. De politie maakt van beide zaken proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles
De politie heeft op verschillende locaties in de stad
verkeerscontroles gehouden.
Op de Osloweg werd dinsdagochtend een gordelcontrole gehouden. Van de in totaal 225 gecontroleerde autos droegen 28 bestuurders geen gordel. Allen kregen een bekeuring.
Ook op de Stationsweg hield de politie dinsdagochtend een gordelcontrole. De politie controleerde op deze weg 635 voertuigen. Zesentwintig bestuurders droegen de gordel niet. Verder negeerden twee fietsers het rode licht, belden twee autobestuurders niet handsfree, konden twee automobilisten geen rijbewijs tonen en had één bestuurder zijn kentekenbewijs niet bij zich.
De politie hield dinsdagmiddag op de Nieuwe Sint Jansstraat en de Sint Jansstraat een roodlichtcontrole. Op deze locatie werden 27 bestuurders bekeurd.
Tenslotte vond dinsdagmiddag op de Noorderhaven een verkeerscontrole plaats. Van de in totaal 630 gecontroleerde voertuigen waren 63 bestuurders in overtreding. Drie automobilisten belden niet handsfree, 56 bestuurders droegen niet de autogordel, twee maal bleek de APK verlopen, één maal werd het rode licht genegeerd en één persoon werd verbaliseerd omdat hij afval op straat gooide.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Europaweg: dinsdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 850, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Hereweg: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1325, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Noordzeeweg dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1500, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen: Stadjer aangehouden na vernieling
De politie heeft dinsdagnacht op de Dr. C. Hofstede de Grootkade een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht dat hij een ruit heeft vernield van een woning aan de Grote Kromme Elleboog. De Stadjer voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden
In de Naberpassage heeft de politie dinsdagnacht twee mannen van 20 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor diefstal en vernieling. De verdachten probeerden op de Grote Markt een fiets te stelen. Na enkele mislukte pogingen lieten zij het vehikel beschadigd achter. Vervolgens vernielde één van de mannen enkele afdichtklepjes van een postbus op de hoek met de Sint Jansstraat. De verdachten werden vervolgens ingerekend op het moment dat een niet afgesloten fiets in de Naberpassage werd weggenomen. Het duo werd op het politiebureau gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.