Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 16-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag en avond een verkeerscontrole uitgevoerd op de Rijnkade.

Tussen 13.00 en 15.30 uur werden 50 voertuigen gecontroleerd. De politie schreef 24 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Twee personen werden aangehouden. Een man had nog een aantal boetes openstaan en een tweede verdachte omdat hij een rijontzegging had.

Later op de dag werd nog op het Smakkelaarsveld tussen 16.30 en 18.30 uur gecontroleerd waarbij 89 bekeuringen werden uitgeschreven. Veel van de bekeuringen werden uitgeschreven voor het door fietsers negeren van het rode verkeerslicht.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 maart heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Een getuige meldde omstreeks 03.00 uur dat er mogelijk ingebroken zou worden bij een woning aan de Biltstraat. Op weg naar de melding zagen agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De 40-jarige man uit Bilthoven werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie verdenkt de man van de inbraak. Omdat hij vermoedelijk gestoord werd tijdens het inbreken is hij niet in de woning geweest.

Man aangehouden met vermoedelijk gestolen scooter

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden op het Attleeplantsoen. De man wilde zich aan de aanhouding ontrekken en was in het bezit van een vermoedelijk gestolen scooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 16.05 uur een man op een scooter rijden. Bij het zien van de politie keerde de verdachte zijn scooter en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet maar de scooterbestuurder kon niet worden achterhaald. Omdat de agenten de verdachten herkenden gingen zij naar zijn woning en troffen daar de 18-jarige man uit Utrecht aan.

De man gaf aan niet op een scooter gereden te hebben. Hij werd aangehouden maar verzette zich tijdens zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau. In een schuur werd de scooter aangetroffen. Op de scooter zat geen verzekeringsplaatje, het slot was geforceerd en het met het framenummer was geknoeid. De scooter werd voor technisch onderzoek meegenomen naar het bureau.