Dienstenbond CNV

Nog geen overeenstemming CAO Fortisbank
16-03-2005

Er is nog geen overeenstemming over een CAO Fortisbank. Heikele punten zijn de loonsverhoging, de pensioenen en de arbeidsongeschiktheid.

De heikele punten loonsverhoging, pensioenen en arbeidsongeschiktheid hebben CAO-partijen nog niet nader tot elkaar gebracht. De CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisaties hebben aangegeven deze punten in onderlinge samenhang met elkaar te zien.

Voor wat betreft pensioenen zijn discussiepunten:
* de indexatie;

* de garantieregelingen;

* de wettelijke verplichting een andere regeling voor het prépensioen te ontwerpen.

Fortisbank heeft aangegeven zeker niet meer kosten op het pensioendossier te willen maken. Het liefst wil zij op pensioenen bezuinigen, omdat dit een groot deel van de loonkosten uitmaakt.

Voor wat betreft arbeidsongeschiktheid zijn de discussiepunten:
* wat te doen in de 1e 2 ziektejaren;

* wat te doen na de 1e 2 ziektejaren, indien nodig met betrekking tot gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid;

Vakorganisaties hebben aangegeven dat het 1e ziektejaar er in ieder geval 100% uitbetaald moet worden. Daarnaast willen vakorganisaties het liefst het onderwerp arbeidsongeschiktheid zo breed mogelijk behandelen, dat wil zeggen: ziekteverzuimaanpak reïntegratie, eerste 2 ziektejaren, en wat na de eerste 2 ziektejaren gebeurt als 1 onderwerp behandelen. Voor wat betreft loon houdt de CNV Dienstenbond vast aan haar loonvraag van 1,25%. Afgesproken is dat er op 29 maart 2005 verder gesproken wordt over bovenstaande onderwerpen, maar dat ook alle andere onderwerpen aan de orde zullen komen.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga; i.wiersinga@cnvdibo.nl