Gemeente Leiden

Woensdag 16 maart

Persbericht Rembrandt-jaar

Centocor Hoofdsponsor van het Leidse Rembrandtjaar

"Centocor in the picture"

Vandaag 16 maart 2005 ondertekent Centocor een intentieverklaring met de gemeente Leiden voor het hoofdsponsorschap van het Rembrandtjaar in Leiden in 2006.

Centocor wil als hoofdsponsor van het Rembrandtjaar vooral haar betrokkenheid met Leiden tot uiting laten komen. Centocor is in 1979 in de Verenigde Staten opgericht door de Nederlander Hubert Schoemaker. Toen de eerste productie faciliteit van het bedrijf gebouwd moest worden, werd omwille van de toen geldende regelgeving gekozen voor een locatie buiten de VS. Leiden werd gekozen om de zeer gunstige vestigingsvoorwaarden, de beschikbaarheid van kennis en goed geschoolde medewerkers en de goede bereikbaarheid.

In december 1984 kwam Centocor naar Leiden en in 1986 werd het productie laboratorium geopend. We zijn ondertussen ruim 20 jaar verder, het bedrijf is enorm gegroeid. Momenteel werken er bij Centocor bijna 1100 medewerkers in vaste dienst. Heel veel bedrijvigheid dus in het uiterste hoekje van het bioscience park.

Twee jaar geleden kreeg Centocor de mogelijkheid haar faciliteiten uit te breiden door het vertrek van "buurman Syngenta". Mede dankzij de medewerking van de gemeente Leiden hebben we die plannen kunnen realiseren. In 2006 zullen we de uitbreiding van onze faciliteiten feestelijk openen.

We realiseren ons dat de uitbreiding van de fabriek ook vraagtekens oproept, de explosie van een paar weken geleden zal daar zeker aan bijdragen. Op 17 februari jongstleden is er bij Centocor een stoomketel ontploft. De schade aan de gebouwen zijn enorm maar er zijn geen gewonden gevallen en er zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen. De stadsverwarming van de gemeente leiden raakte daarbij beschadigd waardoor een deel van de huishoudens gedurende twee uur geen warm water had. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de ontploffing is geweest., daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

Centocor produceert medicijnen met behulp van biotechnologie. Omdat deze medicijnen niet door Centocor zelf op de Nederlandse markt worden gebracht is er geen direct commercieel belang bij de sponsoring van het Rembrandtjaar. Voornaamste reden voor de deelname is de relatie met de stad Leiden te versterken. Er werken een heleboel mensen bij Centocor die in Leiden en omgeving wonen. Als één van de grootste werkgevers in Leiden willen we onze bekendheid bij het publiek vergroten. Populair gezegd willen we ons een beetje "in the picture" spelen bij het Leidse publiek. Bovendien is het aardig om in het jaar van de opening van onze nieuwe faciliteiten, een aantal activiteiten af te stemmen op dit thema jaar. Als sponsor van het evenement creëren we daarvoor de ruimte.

Voor meer informatie: Ellen Roest 071 - 5242895 of 06 29006179

---- --
Hoofdsponsor Rembrandt 400 Leiden

In Leiden zag Rembrandt het licht en ook de hoofdsponsor wordt vandaag aan het daglicht blootgesteld! Met deze toepasselijke woorden en vol trots heeft Wethouder Alexander Geertsema vanmorgen in het Stadhuis de hoofdsponsor voor het Rembrandtjaar in 2006 bekendgemaakt! Het Leidse Bio-science bedrijf Centocor heeft het mogelijk gemaakt dat het Rembrandtjaar in Leiden groots gevierd kan worden.

Pedro Tetteroo, directeur van Centocor, is bijzonder gelukkig met het hoofdsponsorschap van dit prestigieuze project. Hij en Alexander Geertsema hebben op toepasselijke wijze de intentieverklaring ondertekend door op een schilderij hun handtekeningen te plaatsen met penseel en verf. Aansluitend heeft men feestelijk getoost op een succesvol Rembrandtjaar.

Daarnaast heeft Alexander Geertsema een korte toelichting gegeven op het Leidse kernprogramma zoals dit nu bekend is. Een volledig overzicht van het kernprogramma kunt u vanaf 17 maart vinden op de website: www.leiden.nl/rembrandt


---