BENECKE N.I.


Nieuw vaktijdschrift voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen

Bedrijfsarts & Verzekeringsarts

Amsterdam, 16 maart 2005

Recent verscheen het eerste exemplaar van het tijdschrift Bedrijfsarts & Verzekeringsarts. Het tijdschrift, wordt uitgegeven door Benecke N.I. en zal 6 maal per jaar zal verschijnen, belicht de achtergronden van nieuws en laatste ontwikkelingen op het snijvlak van arbeid en gezondheid.

De praktijk van de bedrijfs- en verzekeringsarts ontwikkelt zich voortdurend. Zo zijn maatschappelijke en economische motieven belangrijker geworden, denk aan de invoering van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen op 1 januari 2006. Het tijdschrift Bedrijfsarts & Verzekeringsarts zoekt bij dit nieuws voortdurend naar achtergronden. Uiteraard ontbreekt het daarbij niet aan een kritische blik. In het eerste nummer wordt in een interview met Bas Sorgdrager, voorzitter van de NVAB, en Herman Wijers, voorzitter NVVG, de uitkomsten van het project Gezamenlijk werken aan een betere afstemming besproken en geeft Han Willems, hoogleraar Sociale verzekeringsgeneeskunde aan de UVA zijn visie op de noodzaak van nascholing. Jim Faas, verzekeringsarts en jurist te Amsterdam, gaat in het kader van de toenemende belangstelling voor nascholing op het gebied van tuchtrecht in op de vraag of er sprake is van een groeiende claimcultuur in Nederland en of artsen zich terecht zorgen moeten maken.
Ook worden er ieder nummer twee casussen opgenomen waardoor de lezer in staat wordt gesteld zijn kennis te testen. Hierdoor sluit het tijdschrift nauw aan op de praktijk van de bedrijfs- en verzekeringsarts. Uiteraard ontbreekt het niet aan een overzicht van belangrijke publicaties en biedt de congresagenda een duidelijk overzicht van het nascholingsaanbod.

Het tijdschrift Bedrijfsarts & Verzekeringsarts, uitgegeven door Benecke N.I., verschijnt 6 maal per jaar in een oplage van 3.500 exemplaren en wordt gratis verspreid onder bedrijfs- en verzekeringsartsen.

Benecke N.I., continue medische educatie en communicatie Benecke N.I. is een nascholingsorganisatie met bijna 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en organiseren van postacademisch onderwijs op het gebied van de gezondheidszorg. Meer informatie vindt u op www.benecke.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastiaan van Drongelen

Benecke N.I.
Burgmeester Stramanweg 108-c
Sebastiaan van Drongelen
1011 AA Amsterdam
tel. (020) 696 63 49
fax (020) 691 84 46
website: www.benecke.nl

16 mrt 05 11:14