AutoRai

Mercedes B-Klasse vanaf nu te bestellen

(16-3-2005)
De Mercedes-Benz B-Klasse, de nieuwe Compact Sports Tourer van Mercedes-Benz, staat vanaf 4 juni in de showroom en kan nu al worden besteld. Het model onderscheidt zich door zijn riante interieurruimte in combinatie met compacte afmetingen van buiten. Passend bij zijn veelzijdigheid kan bij de B-Klasse worden gekozen uit een zestal verschillende viercilindermotoren: vier benzinevarianten en twee CDI-dieselmotoren. Qua vermogen lopen de motoren uiteen van 70 kW (95 pk) tot 142 kW (193 pk).

Ook qua uitrusting laat de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse weinig wensen onvervuld. De omvangrijke standaarduitrusting omvat onder andere een armsteun met tiptoetsvak, een omklapbare rugleuning van de passagiersstoel rechts voorin, een multifunctioneel stuurwiel met boordcomputer, mistlampen, een afdekking van de bagageruimte en een systeem dat waarschuwt bij verlies van bandenspanning. Ook ESP en de nieuw ontwikkelde besturingshulp STEER CONTROL behoren tot de standaarduitrusting. Het slimme en ruime ontwerp van de B-Klasse maakt het ook mogelijk dat de bodem van de bagageruimte op twee niveaus kan worden versteld. De achterbank is in twee delen neerklapbaar (2/3 en
1/3) en de zittingen kunnen worden verwijderd.

De lijst met leverbare opties omvat onder andere elektrische verstelling van bestuurders- en passagiersstoel voorin, een interieurverlichtingspakket, het communicatie- en navigatiesysteem COMAND, een cd-wisselaar met afspeelmogelijkheid voor mp3-bestanden, een multicontourstoel voor de bestuurder, een panoramadak of panorama-lamellenschuifdak, sportstoelen, geïntegreerde kinderzitjes in de achterbank en een Easy Vario pakket. Direct vanaf de marktintroductie is het aantrekkelijke designo programma leverbaar. In dit programma is een aantal leer/Alcantara-combinaties en diverse afwerkingsvarianten leverbaar, waaronder pianolak en sierlijsten van populierenhout.

Wie zijn of haar B-Klasse nog verder wil individualiseren, kan kiezen uit een aantal pakketten ter aanvulling op de standaarduitrusting. Het Comfortpakket met een prijs van ⬠1.900,- omvat airconditioning, een radio/cd-speler en verstelmogelijkheden van de zitkussenhoek, de lendesteunen en de hoogte van de voorstoelen. Het Chroompakket bestaat uit stijlelementen ter verfraaiing van de carrosserie. Zo zijn er chroomaccenten aangebracht op de onderste sierlijsten van de zijramen, de vier lamellen van de grille, de mistlampen voor en de laaddrempel van de bagageruimte. De buitenspiegels, de stootlijsten rondom en de dorpelbekleding zijn in carrosseriekleur uitgevoerd. Verder omvat dit pakket nog een ovalen uitlaateindstuk in gepolijst edelstaal en een blauw bandfilter op de voorruit. Het Chroompakket is standaard op de B 200 Turbo en de B 200 CDI. Voor alle overige uitvoeringen van de B-Klasse kost dit pakket ⬠418,-.

Ten slotte is er het Sportpakket dat een aantal aanpassingen in het interieur en aan de carrosserie omvat. Aan de buitenzijde zijn dit de elementen van het Chroompakket, 17-inch lichtmetalen velgen in tienspaaks-design, donker getint glas voor de achterlichten en een sportonderstel, waarbij naar keuze ook een comfortonderstel geleverd kan worden. Verder is het stuurwiel voorzien van afwerking in aluminium en geperforeerd leer. De pedalen zijn voorzien van edelstaal en rubber noppen, de handremgreep en de versnellingspook zijn afgewerkt met leer en metaal. Het combi-instrument in het dashboard heeft witte verlichting. Voor de modellen B 150 en B 170 kost het Sportpakket ⬠2.118,-, voor de B 180 CDI en B 200 kost het pakket â¬
1.839,- en voor de B 200 CDI en B 200 Turbo bedraagt de prijs ⬠969,-. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en BPM.