Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 11 2005

Gemeentelijke informatie

Start 2e fase herinrichting winkelcentrum Molenhoek

De voorbereidingen voor de tweede fase van de herinrichting van het winkelcentrum in Molenhoek zijn in volle gang. In deze fase het wordt winkelcentrum zelf onder handen genomen. Daarna volgt het herinrichten van de Singel tot aan de school.

Voorafgaand aan de werkelijke bouwactiviteiten is een groot aantal bomen gekapt en moeten kabels en leidingen worden verlegd. Als dit voltooid is, kan de bouwaannemer aan de slag.

Zoals iedere bouw heeft ook deze verbouwing van het winkelcentrum ruimte nodig voor het plaatsen van een aantal keten en containers. Voor het dagelijkse toezicht op de bouwplaats is het noodzakelijk dat deze keten zo dicht mogelijk bij de werkplek geplaatst worden. Als locatie voor de bouwketen en containers zal het grasveld welke gelegen is vóór de middelste flat én recht tegenover het winkelcentrum worden ingericht. De bomen op dit grasveld zullen worden beschermd en na beëindiging van de werkzaamheden, zal alles weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Dit zal in het voorjaar van 2006 zijn.

Herinrichting
Als de ruwbouwfase is afgerond. Dit is de fase van de grove en zware werkzaamheden, zal er eveneens gestart worden met de herinrichting van het binnenterrein van het winkelcentrum en van de Singel. Dit laatste betreft het gedeelte vanaf de Stationsstraat tot aan de school. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal hiermee eind 2005 gestart kunnen worden. Tot aan dit moment zal de Singel gewoon open blijven.

Verkeersmaatregelen
Omwille van de verkeersveiligheid zal er tevens een (tijdelijk) parkeerverbod worden ingesteld voor beide zijden van de Singel geldend voor het gedeelte vanaf de Stationsstraat tot aan de kruising met de Prinsenweg. Dit zal gelden tot aan het moment dat de Singel zal worden opgebroken.
Hoewel het gehele bouwterrein omringd zal worden door een hekwerk zal het winkelcentrum tijdens de bouwfase bereikbaar blijven. Wel zal op sommige momenten enige overlast kunnen ontstaan in geval er zwaar bouwmateriaal wordt aangevoerd en gelost.

Meer informatie
In geval u vragen heeft van praktische aard die rechtstreeks betrekking hebben op de bouwactiviteiten, kunt u vanaf de start van het werk contact opnemen met de heer Van Laanen. Hij is de uitvoerder namens Bouw- en Aannemingsbedrijf De Graaf - Nijmegen bv en bereikbaar via het nummer 024-3741577. Voor vragen in algemene zin kunt u bellen met de projectleider namens de gemeente, de heer De Valk bereikbaar tijdens werkdagen op het nummer 024-6969199.

Presentatie Dorps Omgevingsprogramma (DOP)
Werken aan een leefbaar Middelaar

Op woensdag 16 maart a.s. om 19.30 uur wordt het Dorps Omgevingsprogramma Middelaar aangeboden aan de gemeenteraad, de raadscommissies en het college van burgemeester en wethouders. Het concept DOP is opgesteld door het gebiedsbureau Maasduinen en is het resultaat van drie bijeenkomsten van de inwoners van Middelaar en professionals, waar uitgebreid over de leefbaarheid van de kern is gesproken. De bijeenkomst wordt gehouden in het Gemeenschapshuis te Middelaar. Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond. Na de presentatie is er gelegenheid om met de bestuurders van gedachten te wisselen over het DOP en het vervolg.

b&Weetjes
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 maart j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

de 10e serie wijzigingen van de bouwverordening gemeente Mook en Middelaar 1994 aan de gemeenteraad ter goedkeuring voor te leggen en met ingang van 1 mei 2005 in werking te laten treden.

niet deel te nemen aan de Open Monumentendag 2005.

akkoord te gaan met de locaties en aanvoerroute in verband met start
2e fase van het herinrichting van het winkelcentrum Molenhoek.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 22 maart 2005, 19.30 uur

Commissie Grondgebied
Woensdag 23 maart 2005, 19.30 uur

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 24 maart 2005, 19.30 uur

Raadsvergadering
Donderdag 14 april 2005, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

BOUWEN
Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Mook :
Startsedijk 1 ophogen kap bijgebouw

Molenhoek:
Hoeveveld 29a zwembad Dominicanessenstraat 34 bouw woonhuis

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

KAPPEN
Aanvraag kapvergunning
Perceel Omschrijving
Molenhoek
Eikenlaan 9 1 Larix

Inzageperiode: van 15 maart 2005 t/m 29 maart 2005 Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Bureau Beheer Openbare Ruimte, tel. 024-6969157.

Verleende kapvergunning
Perceel Omschrijving Herplantplicht

Molenhoek
Franciscanessenstraat 10 2 inlandse eiken 4 bomen van de 2e grootte

---
berk met een plantmaat van
---
kastanjeboom 14 -16 cm stamomvang

Inzage: 15 maart 2005 t/m 26 april 2005
Reactiemogelijkheden:

· bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode
· voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950,
6050 AZ Roermond
Nadere informatie: bureau BOR, tel. 024-6969157.

WET RUIMTELIJKE ORDENING
Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


-het verbouwen/uitbreiden van de woning Groesbeekseweg 40 te Mook.

Inzageperiode: 16 maart 2005 t/m 12 april 2005. Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzage periode.
Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

Berichttype Inforubriek Ter Sprake