Gemeente Hilvarenbeek


Eerste lokale banenmarkt in Hilvarenbeek succesvol verlopen

S_Banenmarkt 01.JPG

Op dinsdagmiddag 15 maart werd in het gemeentehuis in Hilvarenbeek voor de eerste keer een lokale banenmarkt gehouden. Werkgevers en (lokale) werkzoekenden bij elkaar brengen, dat was het idee achter deze markt. De organisatoren - CWI en gemeente - kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde middag die door ruim 400 werkzoekenden werd bezocht.

De vele positieve reacties maken duidelijk dat de eerste banenmarkt in Hilvarenbeek een succes was. Gebleken is dat een lokale banenmarkt duidelijk meerwaarde heeft en dat de informele omgeving en gemoedelijke sfeer drempelverlagend werken. Niet alleen werkzoekenden en deelnemende bedrijven kunnen terugkijken op een geslaagde middag, ook voor de organisatoren kende de markt een positief verloop. Zo wist het CWI bijvoorbeeld een aantal nieuwe vacatures binnen te halen. Hoeveel werkzoekenden een baan gevonden hebben op (of via) deze banenmarkt, dat valt nu nog niet te zeggen maar de verwachtingen zijn positief.
Het initiatief voor deze banenmarkt kwam van burgemeester Huisman en ontstond tijdens een regionale actie van het CWI - in het najaar van 2004 - om telefonisch vacatures te werven. Daarbij werd de burgemeester duidelijk dat veel bedrijven en instellingen hun vacatures graag vervuld willen zien door lokaal personeel. Dat was aanleiding om samen met het CWI het idee uit te werken om nu eens vacatures in de gemeente zelf te gaan aanbieden en een banenmarkt te organiseren, waarbij vooral ook rekening wordt gehouden met de vraag naar lokaal personeel.
De eerste lokale banenmarkt in Hilvarenbeek was een groot succes, niet in de laatste plaats door het - boven verwachting - hoge bezoekersaantal. Ruim 400 werkzoekenden - niet alleen uit Hilvarenbeek maar ook uit omliggende gemeenten - bezochten de banenmarkt. Wat werkzoekenden, deelnemende bedrijven en organisatoren betreft, is het initiatief zeker voor herhaling vatbaar.