Gemeente Pekela


Bevolking zeer tevreden over dienstverlening en bestuurders gemeente Pekela.

De provincie Groningen houdt jaarlijks een monitor onder de bevolking van de Provincie om inzicht te krijgen in wat de buger weet en vindt van de provincie Groningen en het provinciale beleid. In de "Provincie Monitor 2004" zijn dit keer ook de vragen met betrekking tot de gemeenten opgenomen. In iedere gemeente zijn 50 burgers ondervraagd. Uit deze representatieve steekproef blijkt dat de inwoners van zeer tevreden zijn over de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente Pekela. Ruim 15% is hier zeer tevreden over, 70% tevreden en 15% is (heel) ontevreden.
Als het om snelheid en correctheid van de dienstverlening gaat is 14% heel tevreden, 67% tevreden, 15% (heel) ontevreden en heeft 4% geen mening.

Ook heeft de bevolking veel vertouwen in haar bestuurders. Ruim 81% is van mening dat de gemeente goed bestuurd wordt, 13% van niet en 7% heeft geen mening.
Bij de vaststelling van het beleid houdt de gemeente volgens een zeer ruime meerderheid (70%) rekening met de belangen van de inwoners.

Het complete rapport kunt u hier inzien (pdf-formaat)

Bevolking zeer tevreden over dienstverlening en bestuurders. 16-03-2005
De provincie Groningen houdt jaarlijks een monitor onder de bevolking van de Provincie om inzicht te krijgen in wat de buger weet en vindt van de provincie Groningen en het provinciale beleid. In de "Provincie Monitor 2004" zijn dit keer ook de vragen met betrekking tot de gemeenten opgenomen. In iedere gemeente zijn 50 burgers ondervraagd.
---