1e persbericht van woensdag 16 maart 2005

Eindhoven 16-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagavond op de Professor Dr. Dorgelolaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 49 bestuurders bekeurd. Het merendeel kreeg een boete omdat er te hard werd gereden (34). De andere bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en ondeugdelijke verlichting op autos. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze harder reden dan 100 km/u (105 en 107 km/u) in de bebouwde kom waar 50 km/u de maximum snelheid is.

Helmond: Twee mannen gepakt na dumpen afval hennepkwekerij

Dinsdagavond rond 21.00 uur zijn op de Nieuwe Industrieweg in Helmond twee mannen uit die stad aangehouden. De twee (31 en 25 jaar oud) hadden acht zakken met afval van een hennepkwekerij gedumpt in de berm van de Beemdweg. Tegen het duo is door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Sigaretten gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Smits van Oyenlaan. De inbrekers braken een rolluik open en forceerden de voordeur van de winkel. Ze hebben voor ongeveer 1500 euro aan sigaretten gestolen.

Maarheeze / Budel: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 14.00 en 18.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Kleine Bruggen in Maarheeze en op de Europalaan-Zuid in Budel. Er zijn twaalf automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen.

Maarheeze: Drie mannen met inbrekersmateriaal aangehouden

De politie heeft woensdagochtend rond 2.15 uur op een parkeerplaats aan de A2 onder Maarheeze drie mannen uit Best aangehouden. De drie (één van 43 jaar en twee van 18 jaar oud) hadden in hun auto een scanner, zaklampen, handschoenen en een stanleymes liggen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Oirschot: Computers uit school gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de Van Tuldenstraat. De inbrekers braken een raam open. Ze hebben twee computers en drie beeldschermen gestolen.

Oost-, West- en Middelbeers: Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Beukenhaag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken ZS-42-JR gestolen.

Someren: Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de Kanaalstraat reden dinsdagavond tussen 19.00 en 21.15 uur 46 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u. In totaal werden 562 voertuigen op snelheid gecontroleerd.

Bladel: Politie houdt verdachte aan van diefstal dieselolie

Een 54-jarige man uit Antwerpen is woensdagochtend kort na middernacht op het parkeerterrein T Goor langs de A67 aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van dieselolie uit een vrachtwagen. De verdachte zat zelf onder de dieselolie. In de kofferbak van de auto van de man trof de politie drie jerrycans aan. Eén was gevuld met dieselolie. In de directe omgeving van de auto van de verdachte trof de politie nog meer jerrycans aan die naast een vrachtwagen stonden. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De jerrycans zijn in beslag genomen.