CHECKIT BV

eBay voorop met Search Engine Advertising

Nijmegen, 16 maart 2005 / Online handelsplaats eBay.nl, dat onlangs Marktplaats.nl heeft overgenomen, gaat zijn Search Engine Advertising activiteiten bij Overture naar een hoger niveau brengen door zijn campagnes bij Search Engine Mediabureau Checkit onder te brengen.

Door het inschakelen van Search Engine Mediabureau Checkit wil eBay.nl het Search Engine Advertising rendement verhogen. Tot nu toe adverteerde eBay rechtstreeks bij Overture. Checkit zal zowel de campagnes van Marktplaats.nl als van eBay.nl onder zijn hoede nemen. Paul Aelen, commercieel directeur van Search Engine Mediabureau Checkit: 'Wij zijn zeer verheugd dat eBay voor Checkit heeft gekozen. Door onze jarenlange ervaring en met onze geavanceerde mediaplanningstool zijn wij in staat om de campagnes van zowel eBay.nl als Marktplaats succesvol op te zetten en te beheren.'

Na uitgebreide oriëntatie tussen verschillende zoekmachine marketingbureaus heeft eBay voor Checkit gekozen. Checkit heeft met Search Engine Advertising zijn sporen ruimschoots verdiend en is bovendien in Nederland het enige bureau dat zowel over twee Google Qualified Professionals als over een keurmerk van Overture beschikt.

Joost Hagesteijn, sales director van Overture: 'eBay is wereldwijd een belangrijke adverteerder voor Overture. De keuze voor het dedicated Search Engine Mediabureau Checkit, samen met de geïntensiveerde aandacht van eBay voor paid search geeft wederom aan wat een belangrijke rol Overture in de marketing van eBay speelt. Daarnaast wordt hiermee het belang van de Overture SEM Accreditatie door eBay benadrukt. Het lijdt geen twijfel dat de combinatie van Checkit en Overture tot nog grotere successen voor eBay zal leiden.'

'Via onze zoekmarketing activiteiten beogen we conversies te realiseren voor eBay en Marktplaats. Het is belangrijk dat potentiële gebruikers ons online kunnen vinden. Daarom is Overture met zijn bereik een onmisbare partner. Binnen eBay is veel kennis opgebouwd op het gebied van zoekmachine marketing en werken we met name direct met Overture. Wij hebben er echter groot vertrouwen in dat de expertise die Checkit heeft opgebouwd ons naar een hoger niveau zal brengen', aldus Sebastiaan Ambtman, Search Marketing Manager eBay/Marktplaats.

Over eBay
Met 135 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de gemeenschap van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds zijn oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 26 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: http://www.ebay.nl.

Over Marktplaats
Marktplaats.nl, opgericht in 1999 en in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op het online format voor rubrieksadvertenties, maakt onderdeel uit van eBay sinds de overname eind vorig jaar. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats.nl 1,5 miljoen advertenties. De site kent een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Kijk voor meer informatie op: http://www.marktplaats.nl.

Over Checkit
Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie over Checkit op http://www.checkit.nl en kijk voor meer persberichten op http://www.checkit.nl/persberichten.html.


----------------------------------------