AutoRai

Pierre van Hooijdonk kiest voor NAC en Hyundai

(16-3-2005)
Pierre van Hooijdonk kiest voor NAC én Hyundai. Afgelopen maandag zette de succesvolle international, die dit seizoen nog in dienst is van het Turkse Fenerbahçe, zijn handtekening onder het contract dat hem, vanaf het nieuwe seizoen, minimaal een jaar aan de eredivisieclub uit Breda verbindt.
Pierre van Hooijdonk (35) speelde van 1991 tot 1995 ook al voor NAC. âHet is toch een beetje mijn club geworden,âzei de topschutter op de persconferentie. âToen ik Breda verliet om voor Celtic in Schotland te gaan spelen heb ik de supporters beloofd dat ik ooit zou terugkeren. Ik ben blij dat ik woord heb kunnen houden.â

Pierre van Hooijdonk speelde van 1989 tot en met nu 490 competitiewedstrijden voor RBC, NAC, Celtic, Nottingham Forrest, Vitesse, Benfica, Feyenoord en Fenerbahçe. In totaal scoorde hij 322 doelpunten. Van Hooijdonk kwam tot en met heden 46 wedstrijden voor het Nederlands Elftal uit en scoorde daarin 14 maal. âIk heb nu mijn zinnen gezet op het Wereldkampioenschap in Duitsland,â aldus Van Hooijdonk die in Breda als de âVerlosserâ werd begroet.

Hyundai is hoofdsponsor van de club en levert ook het wagenpark aan het bestuur en de spelers van het team dat getraind wordt door Ton Lokhoff. De band tussen het succesvolle Koreaanse automerk en de âLeeuw van Bredaâ dateert sinds 2003. Vorig seizoen plaatste NAC zich voor het Europese bekertoernooi. Momenteel neemt NAC de elfde positie op de ranglijst in.