AutoRai

Dieselvariant van Kia Sportage nu in de showroom

(16-3-2005)
De Sportage is de nieuwste troef in het SUV gamma van Kia. Naast de
2.0 CVVT en 2.7 V6 benzinemotoren is de Sportage vanaf nu ook leverbaar als dieselvariant met een moderne 2.0 CRDi motor. De aantrekkingskracht van de Sportage steunt op aansprekende styling, de onovertroffen grip van vierwielaandrijving, absoluut personenautocomfort en vijf deuren plus variabele indeling van véél binnenruimte.


2.0 CVVT, 2.7 V6 of 2.0 CRDi common-rail diesel Reeds vanaf de introductie in december vorig jaar is de Kia Sportage leverbaar met twee benzinemotoren, een 2.0 CVVT en een 2.7 V6. De 2.0 liter motor met variabele kleptiming (CVVT) geeft de Sportage een snellere acceleratie en een hogere topsnelheid dan de dieselmotor. Op basis van de ECE verbruikscijfers is het brandstofverbruik van deze motor ongeveer 20% zuiniger dan de V6 benzinemotor. Indien men prestaties en luxe stelt boven budget, is de 2,7 liter grote V6 de beste keuze. De trekkracht van deze zescilinder overtreft óók de dieselmotor ruimschoots. Het verbaast dus niet dat de V6 absoluut de beste cijfers laat noteren voor acceleratie en topsnelheid.

Vanaf nu is de Sportage ook leverbaar als dieselvariant met een moderne 2.0 CRDi motor, welke aan betekenis wint naarmate het jaarlijkse kilometrage toeneemt. Bovendien zijn de energieke kenmerken van de diesel aantrekkelijk, zelfs als het financiële voordeel marginaal is. Deze viercilinder diesel met turbolader, intercooler en common-rail directe inspuiting, is een specialist. Mits het juiste toerental voorstaat, levert hij de hoogste trekkracht uit de minste brandstof. Bovendien is de diesel over de hele linie uiterst spaarzaam, hetgeen resulteert in de beste ECE cijfers voor brandstofverbruik en CO2 emissies. Het vermogen is 82 kW (112 pk) bij 4.000 toeren. Het hoogste draaimoment is 245 Nm tussen 1.800 en 2.500 toeren.

De viercilinder benzinemotor heeft een vaste combinatie met de handgeschakelde vijftraps transmissie, terwijl de V6 altijd gekoppeld is aan de viertraps âSportshiftâ automaat. De dieselmotor kan zowel met handgeschakelde als met automatische âSportshiftâ transmissie gekozen worden.

Voor elk wat wils
De Sportage is een solide SUV met vrije keus uit voorwielaandrijving of vierwielaandrijving, in combinatie met de viercilinder motoren. De V6 gaat steeds samen met vierwielaandrijving.

Maar liefst vier uitrustingsniveaus kenmerken de Sportage; de al standaard zeer complete âComfortâ, de âExecutiveâ, âAdventureâ of zeer exclusieve âX-tremeâ. Met een prijsstelling vanaf slechts ⬠22.995,- wordt de forse Sportage nadrukkelijk in de markt gezet als hét alternatief voor MPVâs, stationwagens en zelfs hatchbacks. Als dieselvariant is de Sportage al leverbaar vanaf ⬠27.495,-.