Gemeente Dongen


Uitspraak voorzieningenrechter op verzoek schorsing bouwvergunning: 16-03-2005 00:00
Bouwvergunning GfK gehandhaafd
Onderzoeksbureau GfK mag volgens de uitspraak van de voorzieningenrechter gewoon gaan bouwen. Enkele bewoners van de Dintelstraat dienden een verzoek om schorsing van de bouwvergunning van een kantoor op de hoek Middellaan-Westerlaan in bij de voorzieningenrechter. Ook is er een bezwaar tegen de bouw ingediend bij de commissie voor de bezwaarschriften. De commissie heeft in haar uitspraak aangegeven dat ze zich kan vinden in de afgegeven bouwvergunning van het college van B en W.

De rechterlijke uitspraak houdt de verleende bouwvergunning in stand. De rechter heeft nadrukkelijk overwogen dat het belang van GfK zwaarder weegt dan het belang van verzoekers om schorsing van de vergunning.

Inpasbaarheid gebouw
De uitspraak geeft aan dat enige aanpassingen en aanvullingen noodzakelijk zijn. Zo dient de ruimtelijke onderbouwing nader in te gaan op de inpasbaarheid van het gebouw. Hierbij moet gedacht worden aan de situering van het gebouw, de bouwhoogte, de bouwmassa en er dient ook ingegaan te worden op de milieuaspecten van het plan en het proces.

Zowel het gemeentebestuur als de directie van GfK zijn van mening dat de reparaties uitgevoerd kunnen worden. Het gepresenteerde plan hoeft dus niet te worden gewijzigd.

Bezwaarschrift
De commissie voor de bezwaarschriften adviseert het college de bezwaren ontvankelijk doch ongegrond te verklaren. Hiermee wordt in feite aangegeven dat de bezwarencommissie zich kan vinden in de besluitvorming van het college.

21 maart start bouwactiviteiten
GfK en het gemeentebestuur zijn blij met het advies en de uitspraak. Deze geven GfK zoveel vertrouwen dat op 21 maart, de dag waarop de lente begint, word tgestartmetdevoorbereidendebouwactiviteiten.