Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2005

Aanrijding met vijf gewonden

Automobilist verleent geen voorrang

Haaksbergen

Op dinsdag 15 maart omstreeks 12.50 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de T-splitisng Eibergsestraat met de Needseweg in Haaksbergen. Een 78-jarige man uit Veldhoven reed over de Needseweg, komende vanuit de richting Neede. Hij reed vervolgens bij de T-splitsing met de Eibergseweg de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan een 66-jarige Haaksbergse automobilist, die vanuit Haaksbergen over de Eibergsestraat naderde. Bij de aanrijding die volgde raakten beide automobilisten en nog eens drie inzittenden gewond. Dit betreffen de 75-jarige echtgenote van de 78-jarige uit Veldhoven en twee inzittende kinderen bij de 66-jarige Haaksbergernaar: een 6-jarige jongen en 2-jarig meisje uit Haaksbergen. Zij werden allen met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De beide auto's raakten zwaar beschadigd. De weg was voor de duur van een uur gestremd vanwege onderzoek en opruimingswerkzaamheden. (05-031577)

Rijden onder invloed

Automobilist raakt rijbewijs kwijt

Enschede

Op woensdag 16 maart zag een politiesurveillance omstreeks 04.00 uur een automobilist rijden op de Haaksbergerstraat in Enschede. Het rijgedrag van deze bestuurder viel op omdat hij de bochten wel heel erg ruim nam. De politie wilde de bestuurder controleren en trachtte hem te laten stoppen. Hierop reageerde de bestuurder niet waarop hij werd ingesloten door twee politieauto's en die hem langzaam tot stilstand brachten. De automobilist, een 38-jarige Enschedeër verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,98 o/oo. De man is reeds meerdere keren veroordeeld op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen. (05-031836)

Brand in gymzaal

Pand wordt als verloren beschouwd

Enschede

Op woensdag 16 maart werd omstreeks 03.45 uur een uitslaande brand gemeld bij een gymzaal aan de Dr J van Damstraat in Enschede. Het pand werd geheel door brand verwoest. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in. (05-031844)

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

Hengelo

Op dinsdag 15 maart stelde de politie omstreeks 20.50 uur een onderzoek in naar een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Drienerstraat in Hengelo. Na aanbellen werd niet opengedaan, waarop de politie de voordeur forceerde. Daarbij raakte een agent gewond door een glasscherf, hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis en worden gehecht. Op de bovenwoning trof de politie een kwekerij aan met 429 hennepplanten. Planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. In de woning hield de politie een 53-jarige Hengeloër aan. Twee verdachten, een 19- en 24-jarige man uit Lelystad, die de woning waren ontvlucht en er vandoor wilden, werden op de naastgelegen parkeerplaats aangetroffen en aangehouden. Alle drie verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-031778)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --