Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2005

Letsel bij aanrijding

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Rijssen

Dinsdagmorgen 15 maart vond omstreeks 08.20 uur een aanrijding plaats op de rotonde Morsweg/Nijverdalseweg/Kalanderstraat in Rijssen. Een 25-jarige automobiliste uit Deventer reed vanaf de Kalanderstraat de rotonde op en zag te laat dat een voor haar rijdende auto stopte voor fietsers, die op het fietspad reden en voorrang hadden. Deze auto werd bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Rijssen. De 25-jarige botste met haar auto achterop de auto voor haar. De 26-jarige vrouw liep pijn aan haar nek op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-031375)

Getuigen aanrijding gezocht

Politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding, waarbij de automobilist doorreed en een bromfietser gewond raakte

Almelo

Vrijdagmiddag 11 maart reed een 53-jarige man uit Almelo omstreeks 15.30 uur op zijn bromfiets op de Nieuwstraat in Almelo. Hij reed in de richting van de Schoolstraat. Uit tegenovergestelde richting naderde hem een witte personenauto van het merk Volkswagen, type Golf 2, die plotseling linksaf de Goossenmaatsweg insloeg zonder hem voorrang te verlenen. De 53-jarige man kwam ten val. Hij liep letsel op aan beide benen en één van zijn handen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. Zijn bromfiets raakte total loss. De bestuurder van de Volkswagen Golf reed door zonder zijn/haar identiteit kenbaar te maken. Volgens een getuige moet de auto aan de rechterzijde behoorlijke schade hebben opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-031679)

Dronken man danst de sirtaki

Man vernielt pop en wordt door de politie aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap

Nijverdal

Politieagenten reden dinsdagavond 15 maart rond 21.00 uur op de Grotestraat in Nijverdal en zagen voor een aldaar gevestigd restaurant een man staan, die tegen een voor de zaak staande pop aan het trappen was. De pop stond voor het restaurant en beeldt een griek uit die de sirtaki danst. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. De agenten hoorden van personeeel van de zaak dat de man kort daarvoor het restaurant was binnengekomen en had gevraagd of hij daar een taxi mocht bellen. Hierin had men toegestemd. De man stond buiten op de taxi te wachten en gedroeg zich erg vervelend. Politieagenten verzochten de man rustig te blijven en met de taxi mee te gaan. Op het moment dat de agenten wilden wegrijden, pakte de man de pop en begon ermee te dansen. Hij kwam even later samen met de pop ten val. Hij viel op de pop, die daardoor compleet vernield werd. De agenten hielden de verdachte, een 30-jarige man uit Wierden, vervolgens aan. Door de eigenaar van de horecagelegenheid werd aangifte gedaan. De waarde van de pop is ongeveer E 500,-. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-031783)

Verdachte aangehouden

Man schiet met gasalarmpistool vanuit een woning en wordt door de politie aangehouden

Nijverdal

Woensdag 16 maart werd omstreeks 03.10 uur gemeld dat iemand in of buiten een woning aan de Sweelinckstraat in Nijverdal met vuurwerk aan het knallen was. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen in het slaapkamerraam op de eerste verdieping van een woning een man staan met een wapen in zijn hand. Even nadat de politie was gearriveerd, ging de man naar binnen. De politie hield hem later in zijn woning aan. Het wapen, dat een gasalarmpistool bleek te zijn, werd in beslag genomen. De 31-jarige verdachte voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-031842)

Mishandeling

15-jarig meisje wordt door twee haar onbekende meisjes mishandeld; politie is op zoek naar getuigen

Losser

Dinsdag 15 maart kwam een 15-jarig meisje uit Enschede omstreeks 18.00 uur met de bus aan in Losser. Toen zij op de Gronausestraat, net voorbij het VVV-kantoor liep, zag zij twee meisjes zitten. Zij hoorde dat zij iets riepen maar reageerde hier niet op in de veronderstelling dat zij het niet tegen haar hadden. Iets verderop werd het meisje plotseling door de twee andere meisjes aan haar haren naar achteren getrokken waardoor zij viel. Hierna werd zij diverse keren door de meisjes geschopt. Zij wist even later op te staan en hard weg te rennen in de richting van de Leliestraat. Het 15-jarige meisje heeft last van haar rug, verder werd een flinke pluk haar uit haar hoofd getrokken. Zij zal zich hoogstwaarschijnljik onder doktersbehandeling laten stellen. Van beide daders is bekend dat het om blanke meisjes gaat van ongeveer 16 à 17 jaar. Een van de meisjes droeg het haar in een staart. De ander had het haar loshangen en droeg een spijkerbroek met opgekrulde pijpen en witte schoenen van vermoedelijk het merk Nike.

De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Zij worden verzocht met de afdeling Losser contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-031764)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --