Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

NOVEM

SenterNovem als versneller van duurzaamheid en innovatie

'KansRijk 2005'toont ruim 100 praktijkvoorbeelden

Op 20 april organiseert SenterNovem 'KansRijk 2005': hét evenement voor duurzaamheid en innovatie. Bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en intermediairs komen die dag bijeen in het Nieuwegeins Business Center in Nieuwegein om ontwikkelingen en successen op deze twee gebieden te delen. Minister Brinkhorst van Economische Zaken opent dit evenement dat wordt georganiseerd in opdracht van de ministeries VROM, LNV, V&W en EZ. Met KansRijk helpt SenterNovem duurzaamheid en innovatie in Nederland te versnellen.

Tijdens 'KansRijk 2005' presenteren overheden en het bedrijfsleven ruim 100 inspirerende voorbeelden en kansen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. SenterNovem ondersteunt veel van deze praktijkvoorbeelden met adviezen, kennis en producten. Tevens wordt een aantal nieuwe programma's van SenterNovem gelanceerd, zoals het programma 'Afvalbeheer'.
Op het evenement worden bovendien een aantal 'kansrijke' duurzame initiatieven in de schijnwerpers gezet. Zo reikt SenterNovem de 'Gouden Glasbak'uit aan de gemeente die het afgelopen jaar het meeste glas inzamelde. Ook beloont het ministerie van VROM het beste energiebesparingsproject in de gebouwde omgeving met de 'Nationale Energie Toekomst Trofee'(NET-Trofee). Ook de brandstofcelkart, één van de pronkstukken op de AutoRAI, is te zien in het Nieuwegeins Business Center op 20 april.

Op KansRijk ervaren bezoekers hoe SenterNovem hun duurzame of innovatieprojecten kan ondersteunen met kennis, advies, subsidiemogelijkheden, contacten en voorbeeldprojecten. Thema's van KansRijk zijn: technologische ontwikkeling, energievoorziening, bouwen, afvalbeheer, mobiliteit en ruimte, ondernemen en produceren en bodem en water. Verder krijgt de bezoeker informatie over de thema's ondernemingsfinanciering, internationaal, ICT, kennisoverdracht, startende onderneming en regelgeving en handhaving. Op www.senternovem.nl/kansrijk staat een compleet overzicht van het workshopprogramma van KansRijk. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie. Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

Naam: Arjan Verheul / Susan van der Zwaag
Functie: Adviseur
Telefoon: 030-2147940 / 030-2393570
E-mail: a.verheul@senternovem.nl / s.van.der.zwaag@senternovem.nl Internet: www.senternovem.nl/kansrijk
www.senternovem.nl

16 mrt 05 12:51