Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 maart 2005


Hall - Buurtonderzoek


In het door de politie ingestelde buurtonderzoek naar de inbraak in de Dorpsstraat (zie bericht van gisteren) komt naar voren, dat de dag ervoor tussen 15.00 en 16.00 uur in de buurt van de woning twee onbekende mannen zijn gezien. De mannen waren tussen de 30 en 35 jaar oud, lengte ongeveer 170/180m. De één droeg een donkere jas en donkere broek en had een snorretje, de andere had een lichtere jas aan en van hem ontbreken verdere gegevens. De politie zou graag hun identiteit vaststellen om uit te sluiten dan vastgesteld te krijgen of zij iets met de inbraak te maken hebben. Mogelijk dat iemand beide mannen in Hall in een auto heeft zien rijden. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Hall - Diefstal bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Hallseweg werd dinsdagavond ingebroken. Men wist het bedrijf binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden 11 systeemkasten en 7 flatscreens. De politie is een onderzoek gestart en het is niet duidelijk of deze inbraak met bovenstaande inbraak te maken heeft.


Joppe - Controle afsluiting


In verband met de afsluiting van de N 348 werd dinsdagmiddag op de omleidingsroute extra gecontroleerd. Bij het uitgaan van de school in Joppe werd gekeken of er nog steeds bestuurders waren die de geslotenverklaring aan de Eikeboomlaan negeren. Ondanks de publiciteit om de veiligheid rond deze school te vergroten werden er11 bestuurders bekeurd op het negeren van de geslotenverklaring. Zij kunnen een boete tegemoet zien.


Zutphen/Klarenbeek - bestuurders in de fout


Agenten hebben dinsdagmiddag bij controles op de N314 - Nieuwe IJsselbrug, en de Voorsterallee 12 bestuurders betrapt op te hard rijden. Op de Nieuwe IJsselbrug reden 5 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km.
Op de Voorsteralle is een max. snelheid van 60 km toegestaan. 7 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 79 km.


In Klarenbeek reden dinsdagmiddag op de Hoofdweg 5 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km. Er is hier 80 km toegestaan !


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --