Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen - Beschonken man krijgt rijverbod

Publicatiedatum: 16-03-2005

De Huissense politie heeft dinsdagavond een 23-jarige Pool aangehouden op de Karstraat. Tegen half twaalf lieten de politieagenten in een routinecontrole de man zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland stoppen. De verdachte - die de Poolse nationaliteit heeft- kwam op de agenten suf over waarna ze bij hem een blaastest afnamen. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage had van
1,70. Dit is ruim drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De Pool werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Elst. De verdachte heeft een proces verbaal gekregen. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur opgelegd waarna hij is vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Westervoorters opgepakt na vernieling
Publicatiedatum: 16-03-2005

De politie van Zevenaar heeft dinsdagmiddag op de Schellenkrans drie jongens aangehouden op verdenking van diefstal en vernieling van een fiets. De jongens, twee van zestien en één van vijftien, zijn alle drie afkomstig uit Westervoort. De politie kreeg omstreeks kwart voor twaalf een melding binnen dat drie jongens bezig waren met het vernielen van een fiets in park Rosorum. Ter plaatse gekomen kon de politie twee van de drie jongens aanhouden voor vernieling en openlijke geweldpleging. De derde verdachte was reeds in een bus gestapt richting zijn woonplaats. Na onderzoek bleek dat de fiets door deze vijftienjarige verdachte was gestolen. Deze Westervoorter is later aangehouden voor diefstal, vernieling en openlijke geweldpleging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden