Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 maart 2005


APELDOORN - Lichtgewonde door aanrijding


Een 13-jarig Apeldoornse fietsster raakte dinsdagavond (15/3) op de kruising Winkewijertlaan/Laan van Westenenk lichtgewond bij een aanrijding met een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn. Het meisje stak rond 18.45 uur de kruising over en keek wel eerst naar links en rechts maar zag daarbij toch de automobilist over het hoofd. Bij de aanrijding liep het meisje een schaafwond aan haar heup op. De politie raadde haar aan bij haar huisarts langs te gaan. De auto en de fiets liepen schade op.


APELDOORN - Inbraak in woning


Onbekenden hebben dinsdag (15/3) ingebroken in een woning aan de Mariastraat. De inbrekers kwamen vermoedelijk via een balkondeur de woning binnen en doorzochten alle vertrekken. De dieven namen onder meer een aantal schilderijen, geld en sieraden mee. Bovendien richtten de inbrekers een enorme ravage aan. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Inbraak in school


Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (16/3) een bezoek gebracht aan een school aan de Parelvissersstraat. De dieven gooiden woensdagmorgen vroeg rond 02.30 uur met een steen een ruit in en probeerden een computer te stelen. Dit lukte niet omdat de computer vast zat met een beveiligingskabel. Een medewerker van de school deed aangifte bij de politie.


APELDOORN - Zeven bestuurders in de fout


Zeven bestuurders van motorbestuurders gingen dinsdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Jachtlaan en Asselsestraat in de fout. Zes automobilisten kregen een boete omdat zij geen gordel droegen en één bestuurder had geen rijbewijs bij zich.


APELDOORN - Vijfendertig bestuurders te snel


Tijdens een snelheidscontrole op de Kayersdijk overschreden 35 bestuurders dinsdagmiddag (15/3) de maximumsnelheid van 50 km per uur. Ruim 2.200 bestuurders passeerden de snelheidscontrole en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --